Spomenuto

Švedska veleposlanica i Novalić o mostarskim otpadnim vodama

Premijer Novalić je zahvalio veleposlanici na velikom angažiranju Švedske na projektima u našoj zemlji
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2020. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je srijedu u nastupnu posjetu veleposlanicu Kraljevine Švedske Johanne Strömquist. Razgovarano je o dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji dviju zemalja koje imaju odlične odnose, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Premijer Novalić je zahvalio veleposlanici na velikom angažiranju Švedske na projektima u našoj zemlji, te izrazio nadu da će tako biti i u buduće, uz definiranje sljedećih koraka.

Švedska veleposlanica je rekla da će biti nastavljen projekt razvojne suradnje, da su zainteresirani za nastavak reforme javne uprave i zajedničko djelovanje u cilju podizanja svijesti građana o problemu zagađenosti zraka.

Napomenula je da je Švedska treći po redu najveći bilateralni donator Bosni i Hercegovini.

''Švedska u potpunosti podržava europske integracije BiH i u tom pogledu predstoji važno razdoblje. Naš je cilj podržavati reforme kako bi BiH postala članica EU'', rekla je veleposlanica Strömquist.

Federalni premijer je kazao da su europske integracije prioritet, upoznavši veleposlanicu i sa usvojenim novim Programom socioekonomskih reformi, čiji je jedan od četiri dijela i ekologija.

''Švedska u tome ima iskustva i može nam pomoći na definiranju problema i u daljnjoj realizaciji'', kazao je premijer, te naveo da bi od pomoći bio i nasatvak podrške u zemljično-knjižnoj reformi.

Razgovarano je i o planiranim reformama resora u Vladi FBiH, problemu otpadnih voda u Mostaru i reformi javne uprave, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close