Pao potpis

Stranim novcem do normalne vode

Ministar Bevanda naglasio je da će sredstva biti alocirana na Federaciju BIH, odnosno JP Komunalac iz Gradačca.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 10. 2020. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nessl  potpisali su danas sporazum o grantu Europske unije namijenjen za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Gradačcu.

Kako je priopćeno, iz Vijeća ministara, ranije je potpisan sporazum o zajmu u iznosu šest milijuna eura i ova sredstva koriste se za izgradnju vodovodne mreže u Gradačcu, te će nakon današnjeg potpisivanja ugovora o grantu biti osigurano 1.992.500,00 eura iz fondova Europske unije za nastavak i finaliziranje ovih radova.

Bevanda je naglasio da je izuzetno značajno za stanovnike Gradačca da se unaprijede uvjeti života i ispune standardi iz oblasti zaštite okoliša.

''Oko 150 domaćinstava će imati normalnu vodoopskrbu nakon realizacije ovog projekta, a već ranije su započeti radovi kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže u Gradačcu. Zahvaljujući grantu Švedske razvojne agencije (SIDA) i fondovima EU ovaj će projekt biti uspješno okončan na zadovoljstvo stanovnika ove općine'', naglasio je ministar Bevanda.

Ministar Bevanda naglasio je da će sredstva biti alocirana na Federaciju BIH, odnosno JP Komunalac iz Gradačca.

Naglasio je da suradnja s EBRD-om daje rezultate u mnogim oblastima života na području cijele BiH te da očekuje kako će biti pokrenuti i novi projekti, te se posebice zahvalio Delegaciji EU u BiH i veleposlaniku Johannu Sattleru na angažmanu u vezi s ovim projektima, stoji u priopćenju.

Sporazum je i ovog puta potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju širenja virusa Covid -19 i propisanih epidemioloških mjera. 

Kopirati
Drag cursor here to close