Nova staza spremna

Mostar: Rashladite se i doživite dašak prošlosti

Šuma i prelijepi pogled s više od 400 m/nv pružit će zaljubljenicima u prirodu uživanje i ugodan boravak.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 07. 2021. u 08:48 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UG Snaga Prijateljstva u proteklih mjesec dana je čistila stazu kojom će se moći iz grada krenuti prema Brkanovom brdu i brdu Orlovac.

Šuma i prelijepi pogled s više od 400 m/nv pružit će zaljubljenicima u prirodu uživanje i ugodan boravak.

''Želja nam je bila sugrađanima pružiti dašak guste borove šume, posebno u ove vruće, ljetne dane, dašak prošlosti šetnjom starim, austrougarskim putem, vidikovce te višesatni boravak na otvorenom. Staza nije tehnički zahtjevna, pogodna je za sve generacije i uzraste što je njena najveća prednost", istaknuo je za Bljesak.info u ime udruge Darko Karačić.

  / Šuma i prelijepi pogled s više od 400 m/nv pružit će zaljubljenicima u prirodu uživanje i ugodan boravak

"Pomoć u alatu za čišćenje dobili smo od Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a kao i pomoć od HPD Prenj 1933 Mostar koji je stazu označio i time olakšao snalaženje u prirodi na čemu smo istinski zahvalni", kazali su nam ovo iz Udruge.

Naši sugrađani će imati priliku upoznati  stazu već u petak 2. srpnja od 17h. Mjesto okupljanja i polaska je na ulasku u gradsko groblje Masline.

Podsjetimo, početkom svibnja obnovljena je i uređena austrougarska stara na brdu Hum, no nakon samo nekoliko dana nakon toga ta staza je devastirana. Nadamo se da će ova staza duže potrajati.

Kopirati
Drag cursor here to close