''Nevjerojatno s kakvim divljacima živimo''

Devastirana tek uređena austrougarska staza od Panjevine do Huma

Nedavno uređena stara austrougarska staza
Vijesti / Flash | 12. 05. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nevjerojatno je sa kakvim divljacima živimo, već su stigli maknuti daščice, od kojih su pravljene stepenice na stazi na Humu (Panjevina - Križ na Humu). Sramotno je i žalosno, da već devastiraju novo otvorenu stazu'', napisao je jedan član HPD Prenj 1933. Mostar, na njihovoj javnoj Facebook stranici uz fotografiju devastirane, nedavno obnovljene stare austrougarske staze.

Ostali sugrađani komentirali su kako već u nedjelju nije bilo daščica nego samo koci, dok su neki rekli da će se staviti nove daske i kamera za divljač.

Foto: HPD Prenj 1933. Mostar

Dok su se neki s razlogom zapitali kako se zaštiti od ovakvih vandala.

Podsjetimo, krajem travnja u organizaciji HPD Prenj 1933 Mostar i UG Snaga prijateljstva očišćena je stara austrougarska staza koja vodi od naselja Panjevina do vrha brda Hum.

Staza dužine 800 m, s visinskom razlikom od 300 m.

''20 članova planinarskog društva i udruge građana u posljednih 15 dana vrijedno je radilo na čišćenju i označavanju staze, u kordinaciji Danijela Sedića ispred HPD Prenj 1933 i Darke Karačića ispred Udruge Građana. Nadamo se da će sugrađani i posjetitelji našega Grada uživati na ovoj stazi, uživati u pogledu, da će postati dio rutine za šetnju s djecom, prijateljima, da će ispuniti svakodnevni zdravi način života u našemu Gradu'', napisali su prilikom obnove staze na stranicama HPD Prenj.

No čini se, kako naši građani više vole devastirati, nego uživati u prirodnim ljepotama i malo onoga što entuzijasti i ljubitelji prirode naprave.

Kopirati
Drag cursor here to close