Nastavlja se istraga

Slijede nova saslušanja i novo ispitivanje mostarskog mulja

U Tužiteljstvu HNK čekaju zbirni izvještaj iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2019. u 10:02 Bljesak.info
Udruga Futura: Gradska uprava (opet) krije analize mulja s pročistača!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao ni u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove još nisu stavili točku na slučaj mostarskog mulja, objavio je Dnevni avaz.

Naprotiv, nakon godišnjih odmora u obje institucije provode se aktivnosti na rasvjetljavanju ovog slučaja, koji je prije nekoliko mjeseci uzdrmao mostarsku javnost, a nakon što je mulj s pročistača otpadnih voda odložen na deponiju Uborak.

U tom mulju, prema analizi Federalnog agropedološkog zavoda, pronađene su opasne, kancerogene tvari. Iako je početkom kolovoza iz Federalne vlade iznesena informacija o tome da je analiza, koja je urađena u akreditiranom laboratoriju Euroinspekt Croatiakontrola iz Hrvatske pokazala da je prisustvo piralena (PCB) daleko ispod dozvoljenih vrijednosti, iz FUZIP-a su za Avaz potvrdili da će biti urađena tzv. neutralna analiza, i to u Austriji.

No, u Kantonalnom tužiteljstvu potvrđeno je da rezultati nove analize još nisu poznati.

U međuvremenu, u Tužiteljstvu HNK čekaju zbirni izvještaj iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

''Od rujna počinjemo novu seriju saslušanja, od ponovnog saslušanja osoba protiv kojih smo naložili istragu do uposlenika Federalnog agropedološkog zavoda, Vodovoda, Gradske uprave, JP Deponija, JP Parkovi, u najkraćem svih onih koji su na bilo koji način bili involvirani u ovu priču'', rečeno je Avazu u Tužiteljstvu HNK.

Naime, u Tužiteljstvu su početkom srpnja naložili istragu protiv pet osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo iz oblasti onečišćenja okoliša. Riječ je, podsjeća Avaz, o visokopozicioniranim osobama, tri uposlenika Vodovoda i dva mostarske Gradske uprave.

 
Kopirati
Drag cursor here to close