Pismo

Sindikati u Mostaru nezadovoljni cijenama parkinga

Kako su nam rekli sindikalisti, poručili su gradonačelniku #Mostar kako su nezadovoljni cijenom parkinga i da ''žele nešto učiniti i popraviti kako ne bi dolazili pred vijećnicu''
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 02. 2022. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni cijenama parkiranja u Mostaru mostarski sindikalisti poslali su pismo mostarskom gradonačelniku Mariju Kordiću u kojem traže hitan sastanak.

''Ispred deset tisuća članova sindikata osnovnih i srednjih škola koje nastavu izvode po bosanskom i hrvatskom jeziku, sindikata medicinskoga osoblja, sindikata liječnika, državnih službenika, namještenika i sudske vlasti, dječjih vrtića, telekoma, zračne luke i pošte, a u vezi uvođenja naplate parkinga u Mostaru, potaknuti mnogim nelogičnostima, izražavamo Vam svoje nezadovoljstvo i tražimo hitni sastanak sindikalnih predstavnika kako bismo Vam iznijeli svoje prijedloge'', navodi koordinacija sindikata u pismu.

Kako su nam rekli sindikalisti, poručili su gradonačelniku Mostar kako su nezadovoljni cijenom parkinga i da ''žele nešto učiniti i popraviti kako ne bi dolazili pred vijećnicu".

Inače, cijena karata po satu u Zoni 1 iznosi 1,50 KM, a u drugoj zoni jednu marku. Dnevna karta košta 20 u prvoj, te 15 KM u drugoj zoni. Stanari u prvoj zoni mogu kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 25, a u drugoj 15 KM, dok su godišnje cijene 225 i 135 KM.

Povlaštena karta za fizičke osobe i stanare izvan zone naplate na mjesečnom nivou košta 40 KM, i to samo za Zonu 2, dok je cijena godišnje – 360 KM.

Komercijalna mjesečna karta iznosi 150 KM u Zoni 1, te 100 KM u Zoni 2.

Mjesečne i godišnje parking karte kupljene u Zoni 1 vrijede za parkirališta u Zoni 1 i Zoni 2, dok mjesečne i godišnje karte kupljene u Zoni 2 vrijede isključivo u toj zoni.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close