Opekli se na Vranduku

Rekonstrukcija tunela Crnaja neće početi dok se ne osigura alternativa

Prvo će biti osiguran odgovarajući alternativni put kako se ne bi ponovile scene, odnosno kilometarske kolone koje svakodnevno, već mjesecima, viđamo ispred tunela Vranduk kod Zenice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 08. 2019. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija tunela Crnaja, koji se smatra jednim od najlošijih u Bosni i Hercegovini, trebala je početi 15. srpnja, no to se nije dogodilo jer su nadležni donijeli odluku koja će pomjeriti radove na ovoj dionici magistralne ceste M-17 Konjic - Jablanica.

Naime, kako Klix.ba doznaje, prema dogovoru investitora i izvođača radova, prvo će biti osiguran odgovarajući alternativni put kako se ne bi ponovile scene, odnosno kilometarske kolone koje svakodnevno, već mjesecima, viđamo ispred tunela Vranduk kod Zenice.

Vrijednost ugovora je 12,8 miliona KM s PDV-om, a radovi će se financirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB).

Kada će početi radovi na izgradnji alternativnog pravca i koja će biti trasa puta za sada nije poznato.

Pri potpisivanju ugovora 18. lipnja ove godine Ceste FBiH su uputile molbu sudionicima u prometu  na strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja radova.

"S obzirom na morfologiju terena dionice Konjic - Jablanica, iznimno loše stanje tunela Crnaja i neophodnost i kompleksnost same rekonstrukcije te činjenicu da ne postoje alternativni pravci u smislu obilaska budućeg gradilišta na tunelu Crnaja, JP Ceste FBiH moli sudionike u prometu za maksimalno razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova", kazali su tada.

Kopirati
Drag cursor here to close