Prvi sloj

Rekonstrukcija od milijun i pol maraka: Stigao asfalt u Ulicu Blajburških žrtava

Projektom je predviđeno i rješavanje oborinske odvodnje, ali i polaganje novog cjevovoda, kao i zamjena vodovodne instalacije i fekalne kanalizacije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 10. 2020. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sloja asfalta postavljen je na dvije trake u mostarskoj ulici Blajburških žrtava. Iako iz Grada nisu točno naveli kada je taj asfalt postavljen, naveli su kako je za čitav projekt izdvojeno 1.628.623 KM.

Rekonstrukcija, priopćili su iz Grada, podrazumijeva radove na probijanju novog dijela trase s četiri prometne trake, s nogostupima i razdjelnim pojasom, kao i obnova i uređenje postojeće prometnice prema i uz groblje Smrčenjaci.

Projektom je predviđeno i rješavanje oborinske odvodnje, ali i polaganje novog cjevovoda, kao i zamjena vodovodne instalacije i fekalne kanalizacije.

Projektom rekonstrukcije ulice također je planirana ugradnja prometne signalizacije, kao i LED rasvjeta.

Radovi se financiraju i iz sredstava Vlade FBiH te Proračuna Grada Mostara za 2018. i 2019. godinu. Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar. Radovi se izvode prema projektnoj dokumentaciji poduzeća INTEGRA d.o.o., pohvalili su se iz Grada s informacijama koje su mediji ranije objavili.

No, izvođenje radova u toj ulici mještane je koštalo strpljenja. Radovi su građane zarobili u domove, a zbog nesigurnog gradilišta i neprilagođenog prometovanja brinu se za sigurnost djece, požalili su nam se ranije stanari ove ulice.

''Već danima ne otvaramo ni prozore. Stabla i voćke prekriveni su prašinom. Nakon što smo mjesecima morali biti strpljivi i zanemariti bučne i prašnjave radove koji su se odvijali pred samim pragom naših kuća, polako smo počeli gubiti strpljenje, jer se sada svakodnevno gušimo u prašini'', poručili su stanari apelirajući na nadležne službe i izvođače radova da u skladu s Pravilnikom o izvođenju radova osiguraju zakonom propisane uvjete te osiguraju zaštitu radnika i stanovnika navedene ulice.

''Tražimo da u skladu s pravilnikom zatvore ulice, tražimo pranje ulice, asfaltiranje završenog dijela, postavljanje policijskih patrola. Pored navedenih problema, neprilagođena brzina prometovanja, neoznačeni pješački prijelazi za školarce, predstavljaju stalnu opasnost za živote svih stanovnika. Pored osnovne škole, tri vrtića u neposrednoj blizini zabrinuti smo za sigurnost i zdravlje naše djece'', napisali su u rujnu stanovnici ove ulice.

Kopirati
Drag cursor here to close