Potvrdila Vlada

Radovi na tunelu Crnaja započinju 15. rujna

Sredstva za saniranje tunela, navode, osigurana su iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banka
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 09. 2020. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je u četvrtak prihvatila informaciju o aktivnostima na rješavanju problematike tunela Crnaja, na magistralnoj cesti M-17, dionica Jablanica - Konjic, te dala suglasnost za njegovu sanaciju po već potpisanom ugovoru s izvođačem radova HP lnvesting d.o.o. Mostar & EuroAsfalt d.o.o. Sarajevo.

Također, suglasnost je dala i za početak radova 15. rujna 2020. godine sukladno ugovornoj dinamici, s rokom završetka od 16 mjeseci. Izvođenje radova treba planirati u razdoblju od 15. rujna 2020. do 30. svibnja 2021. godine, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ovisno od gustoći prometa u razdoblju turističke sezone 2021. godine, po potrebi, treba prekinuti i stvoriti uvjete za neometano odvijanje prometa u oba smjera, a radove nastaviti nakon okončanja turističke sezone.

Sredstva za saniranje tunela, navode, osigurana su iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banka namijenjenog za Program modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH.

Vlada je zadužila Zadužuju JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i izvođača radova na obvezno poštivanje mjera sigurnosti sa što manjim čekanjem sudionika u prometu, uz prilagodbu dinamike radova u vrijeme većeg prometa, te da u razdoblju dok traju radovi sudionici u prometa budu pravovremeno informirani o korištenju alternativnih putnih pravaca, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close