Projekt rekonstrukcije raskrsnice sjevernog izlaza iz grada

Zalik: Planira se gradnja tunela na sjevernom izlazu iz Mostara

Projektom rekonstrukcije raskrsnice sjevernog izlaza iz grada predviđena je izgradnja tunela od 150 metara
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 10. 2021. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projektom rekonstrukcije raskrsnice sjevernog izlaza iz Mostara na prometnicu M17 u naselju Zalik, predviđena je gradnja tunela od 150 metara kako bi se riješio problem prometnih čepova na izlasku iz grada.

Gradsko vijeće Grada Mostara u lipnju je donijelo odluku o proglašenju javnog interesa za projekt rekonstrukcije raskrsnice sjevernog izlaza iz grada.

Kružni tok predviđen izmjenom i dopunom regulacijskog plana "Zalik" bio je polazna osnova za izradu Glavnog projekta raskrsnice na dionici M-17 Potoci-Mostar, stacionaža 7+800 km. br. 3879/18 od ožujka 2019 god. koji je izradio Institut za građevinarstvo ''IG'' d.o.o. Banja Luka po zahtjevu JP Ceste Federacije BiH d.o.o.

Projektom je bilo potrebno riješiti prometni čep ovog raskrižja na kojem se često događaju prometne nezgode kao i više priključaka na M-17.

Ovim projektom predviđeno je rješenje lijevog skretanja na M-17 iz pravca iz Mostara izgradnjom tunela duljine 150 m za deniveliranje ulijevanja prometa na M-17 iz pravca Mostara preko kojeg je omogućen pristup privatnim objektima.

Projekt rekonstrukcije je trenutno u fazi ishođenja urbanističke suglasnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close