Komunalno

Lakše kretanje po Mostaru: Postavlja se 30 rampi

Javno poduzeće Komunalno doo Mostar intenzivno radi na uređenju prilaza za pješake, osobe s invaliditetom, majke s djecom u kolicima i sve ostale.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 05. 2024. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Komunalno doo Mostar intenzivno radi na uređenju prilaza za pješake, osobe s invaliditetom, majke s djecom u kolicima i sve ostale u zoni oko Mepasa, kod Zavoda za zapošljavanje i u Splitskoj ulici.

Foto: Bljesak.info / Postavlja se 30 rampi

''Cilj nam je poboljšati gradsku prometnu infrastrukturu kako bismo osigurali sigurniji i pristupačniji Mostar za sve nas. Ponosni smo što možemo reći da trenutno radimo na postavljanju 30 takvih rampi diljem našeg grada'', naveli su u svojoj objavi.

 

Često su se vodile rasprave i u javnosti isticalo kako ulice Mostara i njegove javne institucije nisu prilagođene osobama koje imaju teškoće u kretanju.

''Prepreke su velike, krenuvši od same šetnje gradom, pločnici su grozni, nešto je urađeno nešto ne. Opet ostane nekih par centimetara i ljudi u kolicima se mogu zabiti, ja ih možda mogu prijeći, ali mi treba više snage, ja isto koristim električna kolica i s njima je tu prepreku nemoguće prijeći moram imati na umu koordinate gdje se nalazim i zaobići ondje gdje se može'', rekao je ranije Ivica Pavlović predsjednik udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Marko Ravlić .

Tijekom jedne od rasprava na kojima se govorilo o arhitektonskim barijerama Pavlović je istaknuo kako ga najviše ljuti o što kada se ceste nanovo prave, ne urade se dobro. Zato se nadamo da će se ovaj put prijelaz napraviti s pravim nagibom i bez dodatnih centimetara koji otežavaju kretanje osobama u invalidskim kolicima.

Kopirati
Drag cursor here to close