Španjolski trg

Pješčanik odlazi u prošlost: Traži se graditelj turbo-rotora u Mostaru

Novi kružni tok izvest će se u skladu sa projektnom dokumentacijom izrađenom od tvrtke Integra d.o.o. Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 03. 2022. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar raspisao je javnu nabavu za izbor izvođača radova za izgradnju kružnog toka na Španjolskom trgu, objavljeno je u Obavijesti o nabavi na Portalu javnih nabava.

Kako je navedeno u Obavijesti, planirani su radovi na rekonstrukciji raskrižja kojom će se postojeći privremeni kružni tok zamijeniti sa tz. dvotračnim turbo-rotorom.

Novi kružni tok koji će zamijeniti trenutni pješčanik na 'Španjolskom', izvest će se u skladu sa projektnom dokumentacijom izrađenom od tvrtke Integra d.o.o. Mostar.

Vrijednost radova novog kružnog toka nije navedena u Obavijesti o nabavi.

Prema Proračunu Grada Mostara za 2022. godinu navedeno je kako će radovi na ''kružnom toku autobusna stanica, Ero i Španjolski trg'' koštati 160.000 maraka. Iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u siječnju su naveli kako je, između ostalog, novac za rotor osiguran.

''Ove godine imamo planiranu izgradnju 'turbo-rotora' na Španjolskom trgu za što su osigurana sredstva. Radovi nisu počeli jer se čeka završetak imovinsko-pravnih poslova što je u nadležnosti službi Grada Mostara'', kazao je ranije medijima načelnik Jedinice za strateško planiranje i upravljanje projektima federalnog ministarstva Renato Škrobo.

Nakon rekonstrukcije kružnog toka i proširenja novoizgrađenog dijela dionice kod tz. Ćirine zgrade Bulevarom će se moći nesmetano prometovati do naselja Centar 2.

Kopirati
Drag cursor here to close