Mostar

Odobren novac: Univerzitet "Džemal Bijedić" kreće u rekonstrukciju krova

Rektorica Huseinbegović i ministar Dizdar potpisali su i Ugovor o korištenju namjenskih proračunskih sredstava.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 06. 2024. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektorica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović zajedno s menadžmentom Univerziteta ugostila je ministra Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara.

Ministar je u posjeti Univerzitetu boravio s delegacijom koju su činili Aner Žuljević, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i Ismet Lulić, zastupnik u Skupštini Hercegovačko – neretvanske županije.

Povod za posjetu i sastanak je bilo uručenje Odluke o odobravanju financijskih sredstava u svrhu sufinanciranja projekta 'Rekonstrukcija krova studentskog objekta na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru' te potpisivanje Ugovora o korištenju namjenskih proračunskih sredstava. 

Nakon potpisvanja ugovora održan je sastanak na kojem je rektorica upoznala delegaciju s radom Univerziteta, uz prezentaciju aktivnosti i projekata čija je realizacija u tijeku ili je planirana za naredni vremenski period.

Naglasila je kako su ključni ciljevi Univerziteta unapređenje kvaliteta obrazovanja, znanstveno-istraživačkog rada, poboljšanje položaja zaposlenika, razvoj studentskog standarda, kao i realizacija svih projekata koji će rezultirati poboljšanjem obrazovnog procesa na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Sastanak je zaključen obostranim izrazima optimizma i spremnosti za zajedničko djelovanje koje će realizacijom projekata i aktivnosti razvijati Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close