Zdenko Štriga

VIDEO | Novca u Europi ima više nego dovoljno, trebamo ga samo znati uzeti

U podcastu "Imam ideju" portala Bljesak.info sa zadovoljstvom smo ugostili gospodina Zdenka Štrigu, poduzetnika koji već 50 godina živi u Frankfurtu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 09. 2022. u 11:56 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Poduzetnik Zdenko Štriga u podcastu Imam ideju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U podcastu "Imam ideju" portala Bljesak.info sa zadovoljstvom smo ugostili gospodina Zdenka Štrigu, poduzetnika koji već 50 godina živi u Frankfurtu, a u novije vrijeme u BiH intenzivno prezentira svoju tvrtku Coral d.o.o. koja se bavi investicijama u najširem smislu riječi.

Osnovni cilj je učiniti bh. kompanije zanimljivima za investitore s njemačkog govornog područja (Njemačka, Švicarska, Austrija), odnosno povezati nas s tržištem od 100 milijuna stanovnika u spomenutim visoko razvijenim zemljama.

"Većina ljudi zna da je Frankfurt europska financijska metropola. Izabrao sam baviti se stranim investicijama u Jugoistočnoj Europi pa mi je to jedna vrsta uživanja i privilegije što sam tamo", kaže naš sugovornik na početku razgovora.

Konačni cilj i misija u prvoj fazi rada Corala je objavljivanje opsežne brošure na njemačkom jeziku u kojoj će se predstaviti najznačajnije bh. kompanije, ali i oba entiteta i sve županije. Brošura će biti dostavljena na relevantne adrese u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, kako bi potencijalni investitori bili detaljno upoznati s mogućnostima ulaganja u BiH.

Naš sugovornik napominje kako je za sve poduzetnike, ali i za sve razine vlasti u BiH, važno shvatiti koliko je važno imati dobar projekt i savršen biznis plan, uz adekvatan marketing i lobiranje, kako dobri projekti ne bi ostali 'nevidljivi' za ulagače.

U ovom razgovoru ne samo što ćete čuti razmišljanja i ideje poduzetnika s velikim iskustvom, nego možete pronaći i jasne putokaze za vlastite projekte i zamisli, a za realizaciju ideja potreban vam je poslovni partner.

Gospodin Štriga podsjeća kako je u ovom vremenu novac iznimno dostupan, ali naći načina da ga se dobije nije uvijek jednostavan. Što je potrebno da bi naši poduzetnici na jednostavniji način došli do investitora, otkriva upravo gospodin Štriga.

Za kraj ovog kratkog uvoda u iznimno zanimljiv razgovor, ponovit ćemo jednu misao našeg gosta: "S Coralom ne možete ništa izgubiti, ali zato možete puno dobiti".

Kopirati
Drag cursor here to close