Nerješena imovinska pitanja

Nova prometnica u Mostaru za sada bez kružnih tokova

Prvobitni projekt bila je prometnica s dva kružna toka, ali zbog neriješenih imovinskih problema gradit će se klasična raskrižja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 04. 2018. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog neriješenih imovinskih problema projekt izgradnje lokalne ceste Avijatičarski most-Rodoč u Mostaru neće biti u potpunosti završen, rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je s županijskim premijerom Nevenkom Hercegom obišao gradilište.

Prometnica će, kako je rekao biti privremeno puštena u promet zbog gospodarskog sajma u Mostaru, a veći dio posla do tada će biti završen.

Bljesak.info / Nevenko Herceg i Ljubo Bešlić na gradilištu 

U projekt je, prema njegovim riječima uloženo oko 933.942 maraka, od čega je Županija izdvojila 720 tisuća KM, a prometnica će rasteretiti promet kroz Rodoč.

Prvobitni projekt bila je prometnica s dva kružna toka, ali zbog neriješenih imovinskih problema gradit će se klasična raskrižja.

''Cesta i bez kružnih tokova će imati puno smisla jer će olakšati život ovom dijelu grada'', rekao je Bešlić.

Herceg je rekao kako je suradnja Grada i Županije primjer da se ''ova Vlada ponaša kao županijska vlada''.

''Izdvojili smo 700.000 i to iz ušteda prošle godine i racionaliziranja poslovanja. Ovo je dobar projekt koji će pomoći da se jednim dijelom rastereti promet teških kamiona u ovom dijelu grada dok se ne napravi južna zaobilaznica'', rekao je Herceg i dodao kako će Hercegovačko-neretvanska županija ove godine izdvojiti između 3 i 4 milijuna za projekte u Gradu Mostaru.

Merima Kadrić Kovačević, voditeljica radova, rekla je da je prometnica ukupne dužine 1,3 kilometra na kojoj će se umjesto kružnog toka izgraditi obično, klasično raskrižje uz poboljšanje elemenata postojećeg raskrižja te da će se raditi o poboljšanoj prometnici.

Video: Nova cesta
Kopirati
Drag cursor here to close