Osnovna škola Antuna Branka Šimića

Ni mjesec dana što se Grad pohvalio radovima, iz ''ušminkanog'' asfalta nikla prva trava

Grad je u cilju kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima uredilo malonogometno i košarkaško igralište u dvorištu ove škole.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 05. 2024. u 17:06 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni mjesec dana što je Grad Mostar završio uređenje dvorišta Osnovne škole Antuna Branka Šimića, iz ''ušminkanog'' asfalta u dvorištu, sudeći prema fotografijama koje su nam poslali čitatelji, nikla je prva trava.

Naime, Grad je u cilju kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima kao i stvaranja okruženja koje će biti poticajno za cjelokupnost procesa učenja u školi, uredilo malonogometno i košarkaško igralište u dvorištu ove škole te izgradnju betonske tribine pored malonogometnog igrališta.

Foto: Čitatelj / Iz ušminkanog asfalta u dvorištu Prve osnovne nikla prva trava

No odmah nakon završetka radova reagiralo je Vijeće roditelja ove škole zbog određenih iznesenih podatka te obavijestiti o tehničkim pitanjima koja su se pojavila tijekom procesa tehničkog pregleda.

Za Bljesak.info kazali su kako su na sastanku povodom tehničkog pregleda uočeni određeni sigurnosni propusti koji se nikako ne mogu zanemariti jer je naravno, u pitanju sigurnost učenika.

Foto: Čitatelj / Iz ušminkanog asfalta u dvorištu Prve osnovne nikla prva trava

''Prije svega je važno naglasiti da projekt same izgradnje nije nikada postojao, već se koristio premjer i predračun radova. Investitor za igralište je bila Vlada HNŽ-a, dok je osnivač škole proveo natječaj i odabrao izvođača za tribine.

Iz objavljenih fotografija evidentno je da je podloga za nogometno i košarkaško igralište neravna te da dolazi do nakupljanja vode dok same tribine predstavljaju veliki sigurnosni rizik jer nemaju zaštitnu ogradu, nisu obrađene i stražnji dio tribina je šupalj i pogodan za zavlačenje. Koliko smo upoznati, škola nikada nije ni dobila tehničku obavijest o izgradnji tribina. Na odobrenje nadzora postavljena je zaštitna mreža na fasadu škole kako se fasada ne bi dalje oštećivala, ali mreža je možda i najveći rizik za sigurnost na cijelom igralištu jer rizikujemo penjanje, a samim tim padove'', naveli su iz Vijeća roditelja.

Iz Vijeća roditelja Osnovne škole A.B. Šimić istaknuli su da uvijek daju podršku obnovi i školskim akcijama, ali ''samo ako su za dobrobit učenika, a ne za šminkanje''.

Foto: Čitatelj / Iz ušminkanog asfalta u dvorištu Prve osnovne nikla prva trava

Grad je prilikom izvođenja radova promijenio i kanalizacijske cijevi, što su učinili djelatnici JP Vodovod d.o.o Mostar. Također, izvedeni su i radovi na obnovi i zaštiti fasade škole te odvodnje oborinskih voda.

Kopirati
Drag cursor here to close