Prva osnovna

''Šminkanje'' nije uspjelo | Vijeće roditelja poručilo Gradu: Uočeni sigurnosni propusti

Istaknuli su kako su na sastanku povodom tehničkog pregleda uočeni određeni sigurnosni propusti koji se nikako ne mogu zanemariti jer je naravno, u pitanju sigurnost učenika.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 04. 2024. u 10:00 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Grad Mostar objavio da je s ciljem kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima skoro uradio projekt uređenja malonogometnog i košarkaškog igrališta u dvorištu Osnovne škole A.B. Šimić reagiralo je Vijeće roditelja ove škole.

Oglasili su se zbog određenih iznesenih podatka te obavijestiti o tehničkim pitanjima koja su se pojavila tijekom procesa tehničkog pregleda.

Iako su iz Grada naveli da je ovim projektom, čija je vrijednost oko 140 000 KM, omogućeno funkcionalno korištenje školskog igrališta za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i u rekreativne svrhe Vijeće roditelja istaknulo je da tehnički pregled nije potvrđen prema standardima sigurnosti.

Za Bljesak.info kazali su kako su na sastanku povodom tehničkog pregleda uočeni određeni sigurnosni propusti koji se nikako ne mogu zanemariti jer je naravno, u pitanju sigurnost učenika.

''Prije svega je važno naglasiti da projekt same izgradnje nije nikada postojao, već se koristio premjer i predračun radova. Investitor za igralište je bila Vlada HNŽ-a, dok je osnivač škole proveo natječaj i odabrao izvođača za tribine.

Iz objavljenih fotografija evidentno je da je podloga za nogometno i košarkaško igralište neravna te da dolazi do nakupljanja vode dok same tribine predstavljaju veliki sigurnosni rizik jer nemaju zaštitnu ogradu, nisu obrađene i stražnji dio tribina je šupalj i pogodan za zavlačenje. Koliko smo upoznati, škola nikada nije ni dobila tehničku obavijest o izgradnji tribina.

Na odobrenje nadzora postavljena je zaštitna mreža na fasadu škole kako se fasada ne bi dalje oštećivala, ali mreža je možda i najveći rizik za sigurnost na cijelom igralištu jer rizikujemo penjanje, a samim tim padove'', naveli su iz Vijeća roditelja.

Iz Vijeća roditelja Osnovne škole A.B. Šimić istaknuli su da uvijek daju podršku obnovi i školskim akcijama, ali ''samo ako su za dobrobit učenika, a ne za šminkanje''.

Kopirati
Drag cursor here to close