I kako srediti hladnjake?

Netko smeta, netko ne: S mostarskih ulica uklanja se deset kioska

Osim uklanjanja deset objekata, izvršit će se dislokacija dva kioska, zamijenit će se njih sedam, a preoblikovati četiri dok je za tri kioska planirana nova lokacija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 04. 2022. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S mostarskih ulica uklonit će se deset kioska, od čega su dva fasto-foodovi, navedeno je u odluci koja će ovog tjedna biti pred vijećnicima Grada Mostara.

Naime, kako je obznanio Grad, na području Mostara trenutno je evidentirano 65 montažno-demontažnih objekata – kioska.

Osim uklanjanja deset objekata, izvršit će se dislokacija dva kioska, zamijenit će se njih sedam, a preoblikovati četiri dok je za tri kioska planirana nova lokacija.

''Kiosci koji su zatečeni na utvrđenoj lokaciji a ne ispunjavaju tehničke uvjete utvrđene ovim Programom, mogu se nastaviti koristiti uz obavezno prilagođavanje tehničkim karakteristikama – preoblikovanje'', navedeno je u odluci za koju će glasovati mostarski vijećnici.

Dodaje se kako se prilikom određivanja položaja ''treba voditi računa da kiosk svojom postavkom ne ometa preglednost prometa na raskrižju pješački promet, pristup autobusnim stajalištima, izvedenim podzemnim instalacijama i sl.'', ali i da svojim izgledom i upotrebom odgovarajućih materijala ''kiosci treba da doprinesu ukrašavanju gradskog ambijenta''.

Ilustracija: Bljesak.info / Kiosci koji se planiraju ukloniti - Izvor: Grad Mostar

''Objekti tipa kioska mogu služiti za prodaju: tiska, suvenira, galanterije, bižuterije, lutrije, peciva, cvijeća, kao i pružanje usluga: izrada ključeva, ekspres popravke, kopirnice, topli sendviči i dr.'', navedeno je uz opasku da su kiosci ''objekti površine do 12,0 m2, mada ih na prostoru grada ima i većih''.

Grad se osvrnuo i na hladnjake koji su prava prepreka na pločnicima.

''Svi kiosci ispred i sa strane sadrže hladnjake (sic!), za napitke i sladoled, različite kubature. Broj hladnjaka je od 1 - 5, i često prave barijeru u prostoru. Samo mali broj kioska u sklopu svog volumena imaju prostor za jedan hladnjak. Pošto svi kosci imaju nadstrešnicu ispred prodajnog otvora dobro bi bilo grupirati jedan, eventualno dva hladnjaka ispod nadstrešnice lijevo i desno od prodajnog otvora, s tim da bi prednja izložbena površina izloga kioska bila dijelom zaklonjena. U svim slučajevima ne treba dozvoliti postavljanje druge opreme van gabarita objekta'', navedeno je u odluci.

Kopirati
Drag cursor here to close