Ne smeta ni snijeg

Mostarci 'pomeli' konkurenciju u Srbiji

Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2022. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva /  Extreme Enduro klub Mostar 

"Nedjelja je bio glavni dan utrke i ako smo očekivali bolje vrijeme, -°3C plus snijeg koji se spustio u podnožje planina stvorilo je nemoguće uvjete za voziti. Iako smo startali među prvima, nije nam išlo u prilog zbog loših vremenskih uvjeta i nepreglednosti. Uspjeli smo završiti utrku za kratko vrijeme, vozilo se 25-30 kilometara", kazali su za Bljesak.info mostarskog Extreme Enduro kluba.

Ipak, to nije spriječilo Mostarce da na enduro utrci "Gučevo challenger 2022", koja se vozila protekli vikend na području planine Gučevo u Banjoj Koviljači (Srbija), ponovno zablistaju te u ukopnom poretku stanu na postolja.

Marin Šego s najbržim vremenom od 2h:7m:14s izborio je zlato, a slijedio ga je klupski kolega Darko Raič sa zaostatkom od 2m:43s koje su mu donijele srebro.

Kristijan Čilić, treći član Extreme Enduro kluba Mostar također se upisao u deset najboljih te sa zaostatkom od 1h:1m:34s 'zasjeo' na deveto mjesto.

Podsjetimo, Mostarci su u Srbiji predstavljali Enduro reprezentaciju BiH, a vozili su najtežu PRO klasu. Na utrci je sudjelovalo 136 prijavljenih vozača iz sedam zemalja (Slovenija, Hrvatska, BIH, Srbija, Makedonija, Češka, Austrija).

"Gučevo challenger 2022" jedna je od utrka koja se boduje u sklopu Alpe Adria prvenstva, a Mostarce očekuju još dvije u Otočcu te Kreševu.

Kopirati
Drag cursor here to close