Regulacija

Na mostarske ulice stižu stupići

Najavljeno je aktiviranje hidrauličnih stupića za ograničavanje prolaska u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera…
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 09. 2022. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svrhu regulacije prometa na području Grada Mostara u ulicama u kojima je zabranjen prometa u oba smjera, Grad Mostar je donio rješenje kojim se dozvoljava aktiviranje hidrauličnih stupića za ograničavanje prolaska u ulicama Osmana Ose Grebe, Braće Fejića, Huse Maslića, Karađozbegova, Telčeva, Šerifa Burića, Soldina, Mala Tepa, Rade Bitange, Oneščukova, Jusovina, Nikole Šubića Zrinskog i Kantarevac.

Kako je priopćio Grad Mostar, podignuti hidraulični stupići bit će u vremenskom intervalu od 8:00 do 15:00 sati i od 17:00 do 23:00 sata, a spušteni hidraulični stupići od 23:00 do 8:00 sati i od 15:00 do 17:00 sati.

''U ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera može se odobriti kretanje motornih vozila najveće dozvoljene mase do 3,5 (tri i pol) tone i do 8 (osam) sjedišta, za vlasnike ili korisnike stambenih i turističkih objekata u tim ulicama i za posebne potrebe odvijanja prometa uz dozvolu i ustupanje upravljača hidrauličnim stupićima. U ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera može se odobriti ulazak teretnih motornih vozila najveće dozvoljene mase do 5(pet) tona za potrebe vlasnika i korisnika stambenih objekata u vremenu od 23-8 i od 15-17 sati u svrhu dovoza građevinskog materijala, ogrijeva, namještaja i slično, naveo je Grad.

Dodaje se kako se vlasnicima turističkih objekata za dovoz i smještaj gostiju može odobriti prolazak vozila ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera uz kratkotrajno zadržavanje.

''U ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera može se odobriti odvijanje prometa zbog opskrbe, trgovačkih i drugih radnji, ustanova i institucija, i  sl., motornim vozilima najveće dozvoljene mase do 3,5 tone, i to u vremenu od 6:00-8:00 sati'', navedeno je.

Ovlašteni servis, „Blindo Co“, naveo je Grad, izrađuje i uručuje upravljače za aktiviranje  hidrauličnih stupića,  vlasnicima ili korisnicima stambenih i turističkih objekata u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera, i za posebne potrebe odvijanja prometa, na osnovu rješenja Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, kojim se odobrava ulazak u predmetne ulice.

''Upravljači za aktiviranje hidrauličnih stupića, za vrijeme zabrane prometa ustupaju se, bez odobrenja od strane nadležnog odjela Grada Mostara, svim javnim komunalnim poduzećima i ustanovama Grada Mostara u svrhu obavljanja redovnih poslova iz oblasti registrirane djelatnosti (Službi hitne medicinske pomoći, Vatrogasnoj službi, komunalnim poduzećima, Gradska mrtvačnica Bijeli Brijeg i Gradsko groblje Sutina), te MUP HNŽ i policijskim upravama i stanicama. Pozivamo vlasnike ili korisnike stambenih i turističkih objekata koji se nalaze u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera da se pravovremeno obrate Službi za inspekcijske poslove Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, nadležnoj za donošenje Rješenja kojim se odobrava ulazak u ulice sa posebnim režimom prometa'', naveo je Grad i dodao kako se hidraulični stupići stavljaju u funkciju od 10. listopada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close