Deponija

Mostarska deponija: Grad sazvao sastanak pa Grad nije došao

Nakon današnjih neuspjelih pregovora, građani poručuju kako nemaju drugog izbora nego opet blokirati deponiju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 01. 2020. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na sastanak nije došao ni predstavnik ureda Grada Mostara niti predstavnik županije'', rekao je za Bljesak.info Omer Hujdur nakon kratkog sastanka u mostarskoj gradskoj vijećnici gdje se trebalo raspravljati o novoj lokaciji za buduću deponiju.

Kako nam je potvrdio Hujdur, na sastanak s predstavnicima građana koji prosvjeduju pred deponijom Uborak, čiji je inicijator bio Grad Mostar, došlo je samo pet članova komisije od njih 11.

''Sastanak je kratko trajao. Dogovorili smo se samo da se što skorije sastanemo ponovno i da se dođe s prijedlozima novih lokacijama za novu deponiju'', kazao je Hujdur.

Naveo je da nakon današnjih neuspjelih pregovora, nemaju drugog izbora nego opet blokirati deponiju.

''Poslije ovih neozbiljnih radnji, nemamo drugog izbora. To je jedini način kako da ih prisilimo da napokon sjednu za pregovarački stol'', kazao je dodavši kako smatra da je ovo samo kupovina vremena. Kaže kako predstavnici grada nisu donijeli nikakav prijedlog, a  da su od nadležnih tražili odgovor zašto se ne prisile ljudi koji su trebali sjediti s predstavnicima građana da nazoče sastancima.

Izjavu ministra unutarnjih poslova HNŽ-a da se radi o predstavi za javnost, usporedivši situaciju pred deponijom s Big Brotherom, Hujdur je nazvao presmiješnom.

''Mi znamo kako je živjeti gore. Uvjeti za život su tu katastrofalni mi nemamo izbora. Ta izjava je smiješna. To je strašno'', kazao je.

Video: Sastanak oko rješavanja pitanja mostarske deponije Uborak

Proteklog je tjedna, nakon rasprave o proračunu Grada, glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika, Radmila Komadina rekla kako stavka za novu deponiju ne može biti u proračunu jer je stručno tijelo održalo tri sastanka.

''Stalno se ide s prijedlozima. Potrebno je napravit prijedlog pet lokacija. Onda se treba uraditi studija izvodljivosti za svaku lokaciju da se vidi koliko je to mjesto da bude jedna sanitarna deponija. Jako je bitno kad se nađu lokacije da se ide prema nadležnim ministarstvima i da se ide s idejom kako pronaći novac za novu deponiju'', rekla je.

Početkom prosinca Komadina je pak rekla kako će lokacija nove deponije na području Grada Mostara biti kada bude i novog Gradskog vijeća.

Podsjećamo, prije deset dana održan je sastanak građana okupljenih u inicijativu 'Jer me se tiče' sa županijskim i gradskim predstavnicima na kojem je zaključeno kako će se za deset dana građanima predstaviti pet potencijalnih lokacija za buduću deponiju.

Današnji sastanak, inače, bio je ''zatvoren'' za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close