"Niču" stambeni blokovi

Mostar: Zgoni uskoro bogatiji za 550 stanova!

Kreće izgradnja na mjestu nekadašnje Slavonije DI, koja će ponuditi 200, a projekt Oaza 2 još 350 stanova
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 04. 2023. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi koji traže stan u Mostaru bit će vjerojatno sretni zbog informacije da se čiste tereni za izgradnju dva nova stambena bloka.

Prvi je dugoočekivani projekt na mjestu bivšeg salona namještaja Slavonija DI, a drugi je na području nekadašnje rudarske separacije, odmah iza već izgrađenog kompleksa Oaza.

Oaza 2, kako je naziv kompleksa, trebao bi ponuditi oko 350 stanova, dok će projekt bliži naselju Rudnik ponuditi njih oko 200.

Foto: Bljesak.info / Zgoni uskoro bogatiji za 550 stanova

Mnoge, nevezano imaju li potrebu za stanom ili ne, svakako bi trebala obradovati informacija o gradnji, jer govorimo o dva zapuštena dijela grada, koja se uz sve, ne mogu pohvaliti niti putnom infrastrukturom dostojnom 21. stoljeća.

Toplo se nadamo kako će izgradnjom nova dva naselja konačno Vukovarska i Ulica Blajburških žrtava biti kroz naselje povezane modernim asfaltiranim cestama, nadamo se kako će ostati mjesta i za parking i zabavne sadržaje, poput kakvog parka.

Drugim riječima, nadamo se da Grad Mostar neće prespavati gradnju ovih stambenih blokova i praviti se pasivan u njihovom napretku.

To podrazumijeva i konačnu rekonstrukciju očajno propale ceste, odnosno Ulice Blajburških žrtava, koja vodi pored Osnovne škole Ivana Gundulića, a propala je već od zone Crkve sv. Mateja.

Kopirati
Drag cursor here to close