Dvije zone

Mostar usvojio odluku o naplati parkinga

Gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako iza čitave odluke stoji ''vrlo ozbiljna analiza'', ali i da poduzeće kreće s tri milijuna KM minusa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 12. 2021. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Mostara usvojili su odluku o naplati parkinga u Mostaru.

Amandman o smanjenju mjesečnih cijena parkinga nije usvojen. No, usvojen je onaj o zimskoj vremenu naplate.

''Mostar je kao grad premal za tri zone'', rekao je Ivan Barbarić, direktor Mo-Parkinga, vijećnicima u mostarskog Gradskoj vijećnici tijekom rasprave o naplati parkinga u Mostaru.

''Jedan od posebnih razloga za spajanje dvije zone je taj što stanovnici treće zone gdje ima malo uličnog parkinga nije omogućavala puno tim stanovnicima i nije ih motivirala da kupe mjesečnu kartu te će im omogućiti da kroz drugu zonu da im omogućimo parkiranje na oko 85 posto parkinga u gradu'', rekao je Barbarić.

Dodao je kako nova odluka ne predviđa ''kandže'' i pauk jer to nije u skladu sa zakonom.

''Pauk se pokazao i ekonomski neisplativ. Mostar parking nema nadležnost za pločnike, zelene površine nego samo za označena mjesta i tu nam pauk neće puno pomoći i nemamo nadležnost niti isplativost'', rekao je Barbarić i dodao kako su definirane i lokacije na kojima bi se mogle raditi javne garaže.

Gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako iza čitave odluke stoji ''vrlo ozbiljna analiza'', ali i da poduzeće kreće s tri milijuna KM minusa.

''Sve ono što mi danas želimo ne donosi Djeda Mraz za Božić nego to košta. Cijene Mo Parkinga su računate na bazi da imamo pristojno javno poduzeće, plaća uredno svoje obveze, održava parking'', rekao je Kordić i dodao kako je umjerena i realna odluka i najjeftiniji i najsigurniji način osiguranja parkinga.

Vijećnik HRS-a Silvio Bubalo je upitao što će biti s paucima koje je grad kupio ranije a nikada se nisu koristili.

Boška Ćavar iz Naše stranke pitala kad se očekuje uređenje parkinga u dvorištima, a Barbarić je rekao kako Mostar Parking ne može raditi ništa raditi izvan označenih parking mjesta.

''Sve ostale površine nisu u nadležnosti Mostar Parkinga'', odgovorio je Barbarić i rekao kako su posložili logiku kvartovskih parkinga.

Rekao je i kako je jedan pauk, od tri koliko ih je u vlasništvu grada, osposobljen te da će biti ustupljen MUP-u.

Rasprava se vodila oko cijene, ali je direktor Barbarić rekao kako brojka od tri milijuna KM minusa i potreba za novim parkinzima dovoljno govori.

Adil Šuta iz SDA rekao je kako će u ovom trenutku će ovime biti obuhvaćeno 40 posto građana.

Kopirati
Drag cursor here to close