Doznajemo

Mostar: Uklonit će se display kod 'Projektanta'?

Spomenuta reklamna površina i ranije je izazivala buru u javnosti jer su se građani bunili zbog prejakog svjetla, a u sve se upetljala i inspekcija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 03. 2022. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reklamni display na raskrižju ulica kralja Tomislava i Stjepana Radić u Mostaru, kraj zgrade 'Projektanta', bit će uklonjen, doznaje portal Bljesak.info.

Naime, Grad Mostar je krajem veljače objavio javni poziv fizičkim i pravnim osobama koje na području Grada Mostara imaju pravovaljan ugovor za postavljanje reklamnih i drugih sadržaja na javnim površinama uredu gradonačelnika da dostave rješenja o urbanističkoj suglasnosti i/ili pravomoćnog odobrenja za građenje.

Foto: Bljesak.info / Display 

Oglasne površine koje nemaju valjano odobrenje Grada Mostara bit će uklonjene.

Vlasnici spomenutih površina imali su 15 dana za dostavu dokumentacije gradu, a oni koji nemaju dokumentaciju, bit će uklonjeni.

Spomenuta reklamna površina i ranije je izazivala buru u javnosti jer su se građani bunili zbog prejakog svjetla, a u sve se upetljala i inspekcija opa je još 2015. godine naloženo uklanjanje displaya.

Inače, usvajanje programa razmještaja reklamnih panoa naći će se pred Gradskim vijećem, prema planu rada, tek u četvrtom kvartalu, a doznajemo kako će Grad utvrditi detaljna pravila koja se odnose i na izgled panoa koji će biti razmješteni u gradu.

Foto: Bljesak.info / Display 

Na spomenutoj lokaciji, koju mnogi pamte kao mjesto ''Kod sata'' istodobno je stalo vrijeme, pa sat već godinama ne mrda. Možda se Grad dosjeti oživjeti i taj zaboravljeni ''spomenik'' jednom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close