Plan Grada

Mostar: Evo što bi se trebalo graditi u naselju Zgoni II

Dodaje se kako je postojeće objekte u ruševnom stanju potrebno ''odmah ukloniti i ne dozvoliti njihovo dalje urušavanje i korištenje''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 04. 2023. u 13:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ambulanta, vrtić, upravno administrativni objekt, 11 poslovnih objekata, 18 stambeno-poslovnih objekata, 12 individualnih zgrada te četiri podzemne garaže u planu su za izgradnju u mostarskom naselju Zgoni II.



Stoji to u Odluci o donošenju i provođenju izmjena i dopuna  Regulacijskog plana ''Zgoni II'', koja će se naći na sljedećoj sjednici pred mostarskim vijećnicima.

Kako je navedeno, ovom odlukom utvrđuju se objekti predviđeni za demoliciju, a postojeće stambene, stambeno-poslovne i poslovne objekte koji se ne mogu legalizirati (iz razloga što se nalaze u zaštitnim pojasevima ili na budućim trasama infrastrukturnih sistema) je potrebno ukloniti i omogućiti realizaciju plana. U protivnom, navodi se u Odluci, došlo bi u pitanje provođenje plana.

Dodaje se kako je postojeće objekte u ruševnom stanju potrebno ''odmah ukloniti i ne dozvoliti njihovo dalje urušavanje i korištenje''.

Što se tiče katnosti predviđenih objekata, navodi se da će se kretati do ''maksimalno P+4+M kod kolektivnih stambeno-poslovnih objekata''.

Kopirati
Drag cursor here to close