Gradsko vijeće

Mostar priprema novi plan za gradska područja i strategiju do 2030. godine

Jedna od tema je i Pass kartica te planiranje održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama…
Vijesti / Politika | 21. 04. 2023. u 10:46 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvješće o radu gradonačelnika u prošloj godini naći će se na sljedećoj sjednici mostarskog Gradskog Vijeća koja će se održati 27. travnja.

Pored toga, vijećnici će raspravljati o visini osnovice boda za obračun plaće u organima Grada Mostara u prvoj polovici ove godine kao i pravilnik o unutarnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara.

Jedna od tema je i Pass kartica te planiranje održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama do 2030. godine.

Pred vijećnicima će biti i izvješća o radu mostarskog pravobranitelja u prošloj godini te o radu Agencije Stari grad.

Video: 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Raspravljat će se i o izvorištima Salakovac i Bošnjaci te o koncesijama za uzgoj ribe sarajevskom poduzeću Evolve Gropup te mostarskom Komunalnom i tvrtkama Solar Gold Energy i Umikon za proizvodnju struje.

Razmatrat će se i odluke o izmjenama i dopunama regulacijskih plana za područja Zgoni II i Sjeverni logor te će se razmatrati program razmještanja kioska u Mostaru.

Raspravljat će se i o pristupu izradi parcelnog plana Križ na gradskom području Jugoistok.

Kao točke dnevnog reda dogovorene su i izmjene i dopune proračuna, odluka o radnom vremenu na području grada te Odluka o bratimljenju s talijanskim gradom Bassano del Grappa. 

Kad su u pitanju plaće uposlenika Grada, podsjećamo kako, iako su 7. listopada 2022. sindikati koji djeluju u Gradu s Gradonačelnikom potpisali Sporazum za obračun plaće za vremenski period od 1. siječnja 2023. do 30. lipnja 2023. godine, isti do danas nije primijenjen.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close