Radni sastanak

Ministrica Katić s načelnicima Ravno i Neuma: Razgovarano o prometnici Ravno - Hutovo

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić posjetila je u utorak Općinu Ravno.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 10. 2023. u 18:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić posjetila je u utorak Općinu Ravno i održala radni sastanak s načelnicima općina Ravno i Neum, Andrijom Šimunovićem i Draganom Jurkovićem.

Naglašeno je kako će se infrastrukturnim projektima u najjužnijim hercegovačkim općinama omogućiti prometna povezanost sa zapadnim dijelovima županije.

Tome svakako doprinosi činjenica kako je Vlada Federacije BiH prihvatila prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija kako bi se regionalna cesta Dračevo - Hutovo - Ravno, dužine od 42,5 kilometara prekategorizirala u magistralnu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Na sastanku je razgovarano i o prometnici Ravno - Hutovo, te se u 2024. godini planira i dovršetak projektne dokumentacije i u Općini Neum za ovu dionicu.

Također, od velikog značaja za izgradnju prometne infrastrukture na ovom području je i nastavak suradnje s Republikom Hrvatskom financiranjem kroz Projekt cestovne integracije pograničnih područja.

Govorilo se i o dionici Cerovica - Dračevo, kao budućem projektu, koji će se realizirati kao inicijativa Grada Čapljine i općina Ravno i Neum.

Načelnici Šimunović i Jurković iskazali su zahvalnost na dolasku i izrazili zadovoljstvo na angažmanu ministrice Katić koja je prepoznala važnost Općina Neum i Ravno, te opredijeljenost Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na povezivanje spomenutih općina s ostatkom Federacije BiH, ali i susjednim državama suvremenom putnom infrastrukturom.

Kopirati
Drag cursor here to close