Bum

Ljubuški se okreće turizmu: Kopaju se bazeni, obnavljaju kamene kuće

''Blizina Makarske rivijere, Međugorja, Mostara... ovu općinu čini sve privlačnijom stranim turistima'', piše Večernjak.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 07. 2018. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Turistički 'bum' Imotske krajine polako se proširuje i na susjedne općine u Hercegovini'', piše Večernji list navodeći kako je među najaktivnijim općinama u razvijanju ruralnog i aktivnog turizma, koji je sve traženiji u Europi i Hrvatskoj, Općina  Ljubuški.

''Blizina Makarske rivijere, Međugorja, Mostara... ovu općinu čini sve privlačnijom stranim turistima'', piše Večernjak.

Ljubuški na Bookingu

Prema riječima vlasnika jedne građevinske tvrtke u Ljubuškom, sve veći broj stanovnika odlučuje se uz obiteljske kuće i vikendice graditi bazene.

''Ove godine na području općine Ljubuški već smo napravili dvadeset bazena više nego prošle'', rekli su Večernjaku iz ove građevinske tvrtke.

Dio tih kuća uskoro će se oglašavati na jednoj od najpopularnijih turističkih svjetskih stranica za rezervaciju smještaja Booking.com, gdje se već nalazi nekolicina objekata iz Ljubuškog. Uglavnom je riječ o vilama s bazenima, ali tu su i stare kamene kuće, apartmani te stanovi u obiteljskim kućama.

Većina smještajnih kapaciteta već je rezervirana, a cijena za dva noćenja u kući s bazenom u Ljubuškom početkom lipnja iznosila je oko 200 maraka. U sezoni odnosno srpnju i kolovozu te cijene su nešto više. Uz lokaciju, cijene formiraju i dodatni sadržaji.

Stare kamene kuće

Među turistima su popularni i apartmani koji se nalaze uz Trebižat, poput onih na Kravici, Čeveljuši... Uskoro bi turistima trebao biti dostupan određen broj objekata u Grabu. Riječ je o starim kamenim kućicama koje su obnovljene te se uskoro očekuju prvi gosti.

Kako budućnost općine Ljubuški leži na turizmu i poljoprivredi, zaključeno je i tijekom 1. gospodarskog foruma u suradnji s dijasporom, koji je održan prošle godine na Koćuši.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić više puta je istaknuo kako je posljednjih godina mnogo novca investirano upravo u razvoj i promociju turističkih potencijala ove općine.

''Napravili smo dobar pravni okvir, investiramo u uređenje turističkih lokacija, prije svega u Kravice i dio arheološkog nalazišta Bigeste, izradu projektne dokumentacije za obnovu Kule hercega Stjepana. Malo tko se može pohvaliti ovako prekrasnom prirodom, uz Kravicu, tu je bar 15-ak lokacija na rijeci Trebižat, tu su vodotoci Vrioštice, Studenčice, brojni izvori... Malo tko se može pohvaliti bogatom i vrijednom kulturnom baštinom, od muzeja na Humcu, rimskog logora Bigeste, Kule hercega Stjepana, stećaka koji su uvršteni na UNESCO-ovu listu... Uistinu vrijedni turistički potencijali, s pravom od oblasti turizma očekujemo puno'', rekao je Barbarić.

Kopirati
Drag cursor here to close