Zebre

Lekcija u Mostaru koja se uči bez udžbenika

I policijska akcija o sigurnosti u prometu kasni…
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 09. 2023. u 13:31 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od lekcija koju će mostarski školarci naučiti i bez udžbenika, bili oni donirani ili ne, je ta da u svaku školsku godinu kroče ulicama na kojima nema pješačkih prijelaza.

I nije to slučaj samo ove (školske) godine, nego se priča o nevidljivim zebrama oko mostarskih škola ponavlja iz godine u godinu.

Foto: Bljesak.info / Nevidljivi pješački prijelazi u Mostaru

Pred početak školske godine policija se javi s porukom kako sudionici u prometu moraju paziti na djecu, politički i gradski dužnosnici se prvog dana školske godine naslikavaju s djecom, a onda se sve prepusti slučaju i starom običaju da djeca o pješačkim prijelazima ne mogu učiti iz prakse.

I policijska akcija o sigurnosti u prometu kasni pa se đaci (prvaci) izvedu u uloge prometnika kad je već nastava počela a vozačima se dijele letci s upozorenjima kako voziti u blizini škola.

Foto: Bljesak.info / Nevidljivi pješački prijelazi u Mostaru

Akcija je, kako je navedeno, ''usmjerena na vozače i roditelje koji, kako se navodi, svojim ponašanjem u prometu mogu učiniti najviše za sigurnost djece u prometu''.

Pitanje je samo postoji li nešto što može pokrenuti odgovorne da svojim ponašanjem označe pješačke prijelaze u blizini škola na vrijeme?

Podsjetimo, ranije smo pisali o nepropisno osvjetljenoj ulici u Mostaru koja također ugrožava sudionike u prometu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close