Aktivnosti

Kordić: Osigurali smo 9,5 milijuna eura grant sredstava za sportsku dvoranu

''Nove uprave su napravile izvjesne iskorake. Treba biti svjestan da su ih dočekali prilično loši uvjeti u kojima bi trebali napraviti rezultat.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 04. 2022. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mo parking je krenuo. Ovih dana očekujemo početak naplate kvartovskog parkiranja. Prečistač i kolektor završavamo. Oko dvorane samo se pomaknuli korak naprijed. Osigurali smo 9,5 milijuna eura grant sredstava od viših razina vlasti i EU-a. Tu ćemo ići u zaduženje za što tražimo suglasnost Gradskog vijeća. Gradski bazen ćemo također početi graditi ove godine'', rekao je prvi čovjek Mostara Mario Kordić u intrevjuu za Večernji list.

Gradonačelnik je govorio i o novim upravama javnih poduzeća, te da li je zadovoljan ostvarenim do sada.

''Nove uprave su napravile izvjesne iskorake. Treba biti svjestan da su ih dočekali prilično loši uvjeti u kojima bi trebali napraviti rezultat. Svakodnevno smo u komunikaciji sa svih devet direktora javnih poduzeća Grada Mostara i radimo sve da stanu na noge kako bi mogli nakon toga dati pravi rezultat'', dodao je Kordić.

Podsjetio je i na velike aktivnosti oko vodovoda zadnjih dana, te cjelogodišnje aktivnosti oko odlagališta otpada.

''Očekujemo od EBRD-a potporu, a zahvala ide i Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH i HNŽ-a koji su nam stavili na raspolaganje 2,5 milijuna maraka za radove na novom deponijskome polju. Komunalna poduzeća nabavljaju opremu kako bi grad bio čišći. Uveli smo novu autobusnu liniju'', rekao je.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

Video: Gradonačelnik Mostara Mario Kordić | Dobili smo 9,5 milijuna eura granta, idemo u gradnju dvorane
Kopirati
Drag cursor here to close