Radovi

Kordić o bazenu i 'partizi': Većina ne razumije…

Kordić kaže kako su ''prije nekakvih 15-20 dana završeni pripremni radovi''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 11. 2022. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Oko olimpijskog bazena radovi su počeli kako smo najavili. Ono što većina ne razumije je da su pripremni radovi za jedan takav složen objekt vrlo zahtjevni'', rekao je novinarima mostarski gradonačelnik Mario Kordić u pauzi burne sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara.

Kordić kaže kako su ''prije nekakvih 15-20 dana završeni pripremni radovi''.

''Rađene su bušotine da se vidi sastav tla jer je složena građevina koja zahtjeva takvu proceduru, mi smo u toku. Raspisan je i poziv za idejno rješenje tako da ta dinamika ide, puno i ubrzano radimo, međutim to zahtjeva proceduru ona je u tijeku s olimpijskim bazenom je sve ok, započeli smo i radimo. Onog momenta kad vidite građevinske radove bit ćete zadovoljni ali do tada treba neke predradnje odraditi'', rekao je Kordić.

Podsjećamo, pred izbore su se čelnici grada i gradskog vijeća, sa stranačkim dužnosnicima i čelnicima Federacije Bih naslikavali uz bager. Nakon toga, tvrdilo se da su radovi počeli iako se dugo fizički ništa nije događalo na terenu.

Također, vrlo je neobično da je Grad Mostar predstavio projekt bazena a onda godinu dana kasnije raspisao projekt za njegovo idejno rješenje.

Govoreći o partizanskom spomen-groblju, mostarski je gradonačelnik rekao kako je Vlada Federacije odvojila 200 tisuća KM.

''Mi smo, ako se sjećate, imali par sastanaka sa zvaničnicima iz EU dogovoreno je da se ne rade ozbiljniji radovi dok se ne završi sigurnosni moment. Novac je prebačen Agenciji Stari grad koja se formalno brine o tom spomeniku. Koliko sam upućen, u fazi su raspisivanja natječaja za video nadzor i osvjetljenje tog dijela. Grad ima izvjesni novac koji je planiran za održavanje tog lokaliteta. Mislim, odnosno znam, da Parkovi to održavaju i čiste inače smo u jednoj velikoj akciji kada je šuma Bijeli brijeg u pitanju, da probamo čitav taj lokalitet privesti svrsi i dati građanima na korištenje'', rekao je Kordić.

Na pitanje što je s video-nadzorom koji je Partizansko groblje dobilo prije tri-četiri godine Koridć kaže da je kablirano, ali ne zna točne informacije, zna da postoji infrastruktura koju treba nadograditi kamerama.

''To je u tijeku i to će se raditi'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close