Brisanje

Spašeni Bunski kanali!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća s 25 glasova 'za', osam suzdržanih i bez glasova 'protiv', Gradsko vijeće Grada Mostara je usvojilo Odluku o donošenju i provođenju Izmjena i dopuna prostornog plana opštine Mostar.
Gospodarstvo / Ekologija | 29. 11. 2022. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Male hidroelektrane "Buna 1", "Buna 2" na Bunskim kanalima te "Žlib" i "Striževo" (Drežanka) brisane su iz Prostornog plana Grada Mostara.

Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća s 25 glasova 'za', osam suzdržanih i bez glasova 'protiv', Gradsko vijeće Grada Mostara je usvojilo Odluku o donošenju i provođenju Izmjena i dopuna prostornog plana opštine Mostar.

Prije odluke vodila se žustra rasprava o kamenolomu Kuti Livač za kojeg se Grad obvezao da će ga brisati iz plana ovisno o ishodu sudskog procesa, ali i o samoj zakonitosti odluke zbog nepostojanja suglasnosti županijske razine.

''Pozdravljamo ovu odluku mostarskih vijećnika, ali i napominjemo da je kroz predmetne izmjene i dopune 'provučeno' desetine sumnjivih stavki, gdje postoji opravdana sumnja da se pogodovalo pojedinim tajkunima. Od konačnog spasa Bunskih kanala dijeli nas samo jedan korak - raskid ugovora o koncesiji pa još jednom pozivamo premijera Nevenka Hercega i resornog ministra Donku Jovića da konačno pokrenu proces raskida predmetnog ugovora'', reagiralo je na ovu vijest udruženje Majski cvijet.

Kopirati
Drag cursor here to close