Radno

Još malo pa gotovo: Novi asfalt za još jednu ulicu u Mostaru

Na ovoj dionici puta Grad Mostar realizirao je projekt izgradnje, a paralelno s izgradnjom vršila se i rekonstrukcija Ulice kneza Višeslava
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 07. 2021. u 11:55 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija Ulice kneza Višeslava u Mostaru privodi se kraju. U jutarnjim satima na dionici ceste od novog kružnog toka prema SPC Mljekara počelo je postavljanje asfalta.

Na ovoj dionici puta Grad Mostar realizirao je projekt izgradnje, a paralelno s izgradnjom vršila se i rekonstrukcija Ulice kneza Višeslava, i to na dionici od križanja ulica Kralja Tomislava i Kneza Višeslava do križanja Ulice kneza Višeslava i Blajburških žrtava.

Iz Grada podsjećaju kako je koncem 2018. godine dodijeljen ugovor T2B Carinski most-Bakijina luka u iznosu od 1.399.424,62 eura (3.202.332,89 KM s PDV-om), čija je realizacija predviđena u fazama, u skladu s osiguranim sredstvima.

"Prva faza ugovora realizirana je 2019. godine (dionica raskrižje hotel Ero - kružni tok kod zgrade 'Mljekara').

Tijekom većeg dijela 2020. godine nisu vršeni radovi po ovom ugovoru s obzirom da PMU nije osigurao pružanje usluga CN-a (centralnog nadzora) za WATSAN. Ugovor s konsultantom Luis Berger je istekao koncem 2019. godine, a ugovor s konsultantom EPTISA, koji trenutno pruža usluge centralnog nadzora, zaključen je koncem 2020. godine", navode ranije u priopćenju iz Grada Mostara.

Dodaje se kako Grad Mostar kao ni ostale općine sudionice WATSAN-a nisu imale utjecaj na odabir niti zaključenje ugovora s konsultantima pružateljima usluga centralnog nadzora.
U priopćenju se dodaje kako je druga faza realizacije započela u studenom 2020. godine i to na potezu od kružnog toka kod zgrade "Mljekare" do Bakijine luke (šaht D187).

Napominje se kako je planirano da se ugovor T2b financira preostalim kreditnim sredstvima, domaćim grant sredstvima (sredstva Fond za zaštitu okoliša FBiH, sredstva Vodoprivrede HNŽ/K) i sredstvima iz proračuna Grada Mostara.

Grad Mostar investitor je i rekonstrukcije Ulice kneza Višeslava, a radove izvodi HP INVESTING d.o.o. Mostar. Nadzorni organ je poduzeće CADORO-ING doo Mostar, a ukupna vrijednost radova je 540.000 KM.

Podsjećamo, projekt rekonstrukcije Ulice kneza Višeslava (Rudarska) obuhvaća proširenje postojeće dvotračne ceste od vrha Avenije do Pete osnovne škole u naselju Rudniku, na četverotračnu ulicu, prema projektnoj dokumentaciji INTEGRA doo Mostar. U okviru planiranih radova predviđena je izgradnja nove oborinske odvodnje, javne rasvjete, izmještanje postojećih komunalnih instalacija, rješavanje prilaza objektima, horizontalna i vertikalna signalizacija i dr.

Kopirati
Drag cursor here to close