Vrijedna investicija

Još jedna priča o trebinjskom Aerodromu

Aerodrom Trebinje ima perspektivu, kaže predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 09. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istaknuo je da je izgradnja aerodroma Trebinje veoma važna i značajna za Srpsku i Hercegovinu, a da će vlasnik 100 posto biti Srbija, koja je investitor.

Višković je istaknuo da će se o tome danas raspravljati na sjednici Narodne skupštini Republike Srpske, kao i o preduvjetima kako bi posao izgradnje mogao da počne, piše Srna.

"Postoje zajednički timovi Srpske i Srbije koji će raditi na realizaciji ovog projekta. Kada zakoni i odluke budu usvojeni, stvara se pravna osnova da se od 1. listopada uđe u postupak eksproprijacije za izgradnju tog objekta. Investicija je vrijedna oko 100 milijuna KM. Prvi avioni, očekujem, da će početi da lete već krajem 2021. godine", rekao je Višković u parlamentu Srpske odgovarajući na poslanička pitanja.

Naglasio je da ovaj aerodrom ima veliku perspektivu.

Kada je riječ o zaduženjima općina i njihovom razvoju, Višković je istakao da Vlada jednako pomaže razvoj svakog dijela Srpske.

Naglasio je da Vlada ne pravi razliku iz koje partije je koji načelnik, te da se zadužuju i općine koje vode načelnici iz opozicije.

Višković je konstatirao da je licemjerna politika koju vodi opozicija jer je i tim općinama potrebno zaduženje za pojedine projekte.

Kopirati
Drag cursor here to close