Prvi letovi

Avionom iz Trebinja za Beograd u prosincu 2021.

Između tri razmatrane lokacije za izgradnju aerodroma, stručni timovi opredijelili su se za lokaciju na području grada Trebinja u mjestu Mionići.
Gospodarstvo / Flash | 31. 08. 2020. u 20:30 Bljesak.info
Aerodrom Trebinje bi mogao da bude otvoren 2021. godine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi let s aerodroma u Trebinju za Beograd, bit će u prosincu 2021. To su najavili ministar prometa i veza Republike Srpske Đorđe Popović i potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović- na sastanku u Beogradu, prenosi BHRT.

Formirani su stručni timovi koji počinju s provođenjem plana za izgradnju aerodroma, u koji će Srbija uložiti pedeset milijuna eura, a Republika Srpska osigurati potrebne uvjete i logistiku.

Između tri razmatrane lokacije za izgradnju aerodroma, stručni timovi opredijelili su se za lokaciju na području grada Trebinja u mjestu Mionići. Predračuni kažu da će biti potrebno 50 milijuna eura da se izgradi sve što je potrebno. Smatra se da će već prve godine funkcioniranja aerodroma kroz njega proći 50 tisuća putnika. Posebno značajnim se ističe i to što će trebinjski aerodrom omogućiti bolju povezanost gospodarstva Republike Srpske i Srbije.

Đorđe Popović, ministar prometa i veza Republike Srpske je kazao: “Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uraditi sve što je neophodno da projekat bude završen, da aerodrom zaživi u punom kapacitetu i da svi skupa imamo tu privilegiju da distancu između Beograda i Trebinja veoma lako premoštavamo”.

“S nama su danas bili predstavnici MUP-a, gospodarstva, financija i svih drugih ministarstava jer hoćemo ispoštovati rok i da građanima u prosincu ponudimo letove s aerodroma Trebinje”, kazao je  Zorana Mihajlović, potpredsjednik Vlade Srbije.

Od Trebinja do Beograda i u suprotnom pravcu stizat će se za 40 minuta. Aerodrom će biti osposobljen i za letove na europskim i svjetskim linijama

Kopirati
Drag cursor here to close