Izrael i BiH traže nove poslovne prilike na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Kabiri i Oryan o strateškim i poslovnim mogućnostima Mostarskog sajma
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 04. 2023. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gospodarske komore Države Izrael u BiH Amir Gross Kabiri održao je sastanak sa šefom Odjela za Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Izraela Danom Oryanom tijekom kojeg je predstavljen i razmotren pregled Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, izraelskog paviljona i izlagača, te svih strateških i poslovnih mogućnosti.

Oryan i Kabiri složili su se da je potrebno optimizirati raspored izraelskih izaslanstava, a koji finalizira Gospodarska komora Države Izrael u BiH, kako bi na najbolji način iskoristili svoj boravak u Mostaru u sklopu kojeg bi inicirali i ostvarili što je moguće više suradnji i projekata, javlja Večernji list.

Već je zakazano potpisivanje nekoliko velikih sporazuma o suradnji tijekom Sajma između M. T. Abraham Groupa i globalnih partnera, od kojih se očekuje kako će povećati protok stranih ulaganja i generirati gospodarski rast u Mostaru i regiji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amir Gross Kabiri (@amir.g.kabiri)

Kao veliki zagovornik podrške osobama s posebnim potrebama i s čvrstom vjerom u sposobnost društvenih uzora i utjecajnih osoba da doprinesu i promoviraju ovaj plemeniti cilj, Oryan je posvetio vrijeme okupljanju lokalnih sportaša i društvenih uzora kako bi se povezali s osobama s posebnim potrebama.

Ovi susreti bit će dio izložbe Dana Oryana "Upside Down" koja će biti otvorena u izraelskom paviljonu 3. svibnja i bit će izložena tijekom Mostarskog sajma.

"Sajam u Mostaru izvrsna je prigoda za daljnji razvoj poslovnih veza između dviju zemalja. U BiH vidim veliki razvojni potencijal, te od Sajma očekujemo brojne nove poslovne prilike. Oduševljen sam što mi je pružena ova jedinstvena prilika da se poslovnoj zajednici u BiH, kao i u cijeloj regiji Balkana, pokaže iznimna inovativnost, kreativnost i poslovna kultura Izraela", kazao je Oryan.

Predsjednik M. T. Abraham Groupa i Gospodarske komore Izraela u BiH Amir Gross Kabiri kazao je da mu je životna misija predstavljati Izrael.

"Prije nešto manje od godinu dana Ministarstvo vanjskih poslova Izraela i Gospodarska komora Izraela u BiH počeli su suradnju s Mostarskim sajmom na čelu s Dalfinom Bošnjak kako bi se Izrael doveo u Mostar. Timovi su neumorno radili i s uzbuđenjem očekujem da vidim kako će se cijela priča oko toga posložiti. Moja životna misija je predstavljati Izrael, a posljednjih godina moja vjera u BiH i njezin potencijal, kao i ljubav prema ovdašnjim ljudima, učinili su me njezinim najvećim zagovornikom i pobornikom", naveo je Kabiri.

Dodao je kako ovogodišnji Mostarski sajam vidi kao iznimnu prigodu u kojoj su se poklopile njegove najveće strasti i omogućile mu da promovira svoju viziju još jačeg strateškog partnerstva između BiH i Izraela.

Otvaranje Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru predviđeno je za utorak, 2. svibnja, a ove godine zemlja partner je Izrael.

Izraelski paviljon predstavit će neke od najinovativnijih i najnaprednijih izraelskih tvrtki i industrija, uključujući visokopozicioniranu izraelsku tvrtku Israel Aerospace Industries (IAI), iskusnog globalnog lidera sa značajnim iskustvom u borbi koji se dokazao u obrambenom, zrakoplovnom, kibernetičkom i drugim sektorima.

Predstavit će također i revolucionarnu tvrtku BATM, specijaliziranu za kibernetičku sigurnost i biomedicinu, zatim tvrtku ELTA Systems Ltd, specijaliziranu za naprednu obrambenu i obavještajnu elektroniku, uključujući senzore, radare, elektroničko ratovanje i komunikacijske sustave, te još mnogo toga.

Uz izraelske tvrtke i njihove predstavnike koji će tijekom Sajma predstavljati svoje sposobnosti i ekspertizu, te uspostaviti poslovnu suradnju, njihovi viši direktori održat će predavanja i sudjelovati u otvorenim panelima i Q&A sesijama koje će tretirati teme energetike, kibernetičke sigurnosti, razne oblasti medicine i još mnogo toga, piše Večernji list. 

Kopirati
Drag cursor here to close