FOTO | EXPO Dubai 2020

Izaslanstvo složno: Prirodne ljepote nisu jedino što BiH nudi

Izaslanstvo BiH je osim prirodnih ljepota i načina života bosanskohercegovačkog čovjeka svijetu željelo pokazati kako se u BiH nalazi veliki potencijal skriven upravo u njezinim stanovnicima koji imaju želju i volju za napretkom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 12. 2021. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subota je na EXPO Dubaiju 2020 bila rezervirana za Nacionalni dan BiH.

Naime, BiH se svijetu predstavila mimohodom i kulturno-umjetničkim programom nakon čega je uslijedila konferencija za medije kojoj su prisustvovali domaći i strani novinari.

Njima su se obratili predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto te ministar gospodastva Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Oni su iskazali zahvalnost te ukazali na važnost ovakvih događaja za BiH i njezino predstavljanje svijetu.

Zvizdić je kazao kako je BiH država koja ima vrijedno kulturno-povijesno naslijeđe te predstavlja mjesto preplitanja tri velike civilizacije i četiri velike religije.

Foto: Bljesak.info / Izaslanstvo BiH složno: Prirodne ljepote nisu jedino što BiH nudi 

"Ovo je pravo mjesto za prezentaciju kulturno-povijesnih vrijednosti, za prezentaciju povijesti BiH, poslovnih mogučnosti i vizije BiH", kazao je Zvizdić. 

On je naglasio kako BiH ima veliki potencijal u nekoliko ključnih sektora.

"U fokusu nam je nekoliko važnih sektora, kao što je sektor transporta, energetike, metalne i drvne industrije. Dakle, onih industrija u kojima BiH ima dugu tradiciju. Također, prehrambene industrije i poljoprivrede, sektor turizma koji je sve bitniji za razvoj BiH. U svakom od tih sektora BiH ima veliki potencijal, ima vrlo dobre investicijske mogućnosti i projekte. Gospodarstvenici će to prezentirati na stručan i adekvatan način i sasvim sam siguran kako će idući mjeseci i godine značiti realizaciju projekata čiji će investitori dolaziti iz ovog dijela svijeta koji cijeni BiH kao multietničku zemlju", naglasio je Zvizdić.

Zvizdić je pozvao sve da posjete BiH, a posebno investitore za koje se, kako navodi, u BiH krije more mogućnosti za ulaganja.

Ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Adnan Delić istaknuo je kako je BiH spremna i otvorena za investitore, a EXPO Dubai je prava prilika da to i pokaže.

"EXPO je centar svijeta kada su u pitanju poduzetništvo i inovacije. Država iz koje dolazim je bila centar svijeta 1984. kada su održane XIV. Olimpijske ogre i cilj ovog nastupa je vratiti stari sjaj našoj državi. Učiniti ju centrom svijeta jer se nalazi u samom srcu Europe. Da bi BiH zaista bila srce mi moramo sudjelovati na ovakvim događajima na kojima se kreira budućnost svijeta i zato smo danas tu", naglasio je Delić.

Foto: Bljesak.info / Izaslanstvo BiH složno: Prirodne ljepote nisu jedino što BiH nudi 

Izaslanstvo BiH je osim prirodnih ljepota i načina života bosanskohercegovačkog čovjeka svijetu željelo pokazati kako se u BiH nalazi veliki potencijal skriven upravo u njezinim stanovnicima koji imaju želju i volju za napretkom.

Podsjetimo, EXPO 2020 u Dubaiju, koji će trajati do 31. ožujka 2022. godine, najveća je ikad organizirana svjetska izložba, na kojoj sudjeluju 192 države sa svih kontinenata. Očekuje se da će EXPO 2020 u Dubaiju posjetiti više od 25 milijuna ljudi iz cijelog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close