FOTO | VIDEO

Posjetili smo EXPO Dubai: Evo kako se BiH predstavila

"Ono što svi kažu nakon posjete BiH, ali i našem paviljonu je da ono što ne mogu kupiti, ono što ne mogu napraviti su prirodna bogatstva BiH, četiri godišnja doba, naše rijeke i planine te naš čovjek", istaknuo je Delić.
Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2021. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina ove godine se predstavlja na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, a ekipa portala Bljesak.info provjerila je što nudi.  

Naime, Bosna i Hercegovina predstavlja se turistički, metalo-prerađivački i drvnim sektorom u Paviljonu 'Prilika'.

"Ono što moram naglasiti je da je ovo prava prilika za naše gospodarstvenike i najrazvijenije sektore, posebno one koji su opredijeljeni za vanjsko tržište. Ovo je njihova prilika da zasjaju i iskoriste mogućnosti koje im se nude", kazao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto. 

Ministar gospodarstva Kantona sarajevo Adnan Delić istaknuo je kako BiH, iako značajno manja od ostalih država, ima za ponuditi ono što druge države nemaju.

"BiH može ponuditi puno. Otvaranjem paviljona BiH otvara srce svijetu. Ono što svi kažu nakon posjete BiH, ali i našem paviljonu je da ono što ne mogu kupiti, ono što ne mogu napraviti su prirodna bogatstva BiH, četiri godišnja doba, naše rijeke i planine te naš čovjek.

Naš čovjek je u središtu svega. Čovjek koji je nevjerojatno uporan, nevjerojatno pametan, inkluzivan, stručan, obrazovan, ali čovjek kojemu treba prilika", istaknuo je Delić. 

Podsjetimo, svjetska izložba EXPO 2020 Dubai počela je 1. listopada ove godine i trajat će do 31. ožujka 2022. godine.

Riječ je o događaju na kojem sudjeluju gospodarstvenici iz brojnih država razvijajući tako ekonomiju i gospodarstvo svoje zemlje.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)

Kopirati
Drag cursor here to close