Mostar

Inspekcija potvrdila: Voda iz Orce odgovara odredbama važećeg pravilnika

Prije desetak dana stanovnici ove zgrade žalili su se institucijama kako je voda čudnog mirisa i pjenušava
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 06. 2023. u 16:05 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fizičko-kemijska analiza uzorka vode koja je u ponedjeljak uzeta iz zgrade TC Orca vertikali 2, nakon servisiranje pumpe za vodu, pokazala je kako ona odgovara odredbama važećeg pravilnika, kazali su za Bljesak iz Sanitarne inspekcije Grada Mostara.

''Ispred Vodovoda su unutar svoje redovne mjesečne analize vode u ponedjeljak ( 19.06.2023.) u zgradi Orka ulaz 2 na 2. (drugom) spratu u jednom stanu izvršili uzorkovanje vode i uputili na mikrobiološku i fizičko-hemijsku analizu u laboratorij Federalnog Zavoda za javno zdravstvo. Inspektoru je od strane službene osobe Vodovoda dostavljena usmena (putem telefona) informacija da voda odgovara odredbama važećeg pravilnika'', naveli su.

Podsjetimo, prije desetak dana stanovnici ove zgrade žalili su se institucijama kako je voda čudnog mirisa i pjenušava. Inspekcija Grada Mostara potvrdila je tada za naš portal kako je voda u vertikali 2 zgrade TC Orca potpuno bila neupotrebljiva za piće i za druge namjene.

''Sanitarna inspekcija, je na osnovu nalaza vode koju je uzorkovao Zavod za javno zdravstvo na zahtjev stanara, utvrdila da je voda u predmetnoj vertikali zgrade potpuno neupotrebljiva, kako za piće tako i za druge namjene. Kontrolirani uzorak sadržavao je neka neidentificirana otapala, u vrlo velikom nivou. Sanitarni inspektor iz istih razloga kao i Komunalni inspektor, nije mogao donijeti Rješenje kojim bi se bilo šta nalagalo etažnim vlasnicima, jedino im je preporučeno da vodu ne koriste nikako, najbolje zavrtanjem ventila u njihovim stanovima'', kazali su tada, navodeći da su stanari upoznati s tim da ne smiju koristiti vodu.

Kopirati
Drag cursor here to close