Polog

Kako će Plavo sunce iskoristiti mostarsko žuto sunce

U planu javno-privatnih partnerstava Grada Mostara navodi se kako će se ''nakon izgradnje skupine solarnih elektrana ukupnog kapaciteta 60 MW i puštanjem proizvedene energije u mrežu ostvariti enormni prihodi''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 06. 2023. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je danas, a na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije usvojila informacije o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana „Plavo sunce“ investitora Plavo sunce d.o.o. Čitluk.

Istovremeno je data i prethodna suglasnost resornom ministarstvu u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana investitora Plavo sunce, instalirane nazivne snage po 4 MW, odobrene snage priključenja po 4 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od po 6,35 GWh.

''Spomenute fotoelektrane se planiraju graditi na lokalitetu katastarske općine Polog, Grad Mostar. Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da pristupi aktivnostima, propisanim Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanja energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja, na izdavanju Energetske dozvole'', priopćeno je nakon sjednice Vlade federacije BiH održane u Sarajevu.

Inače, u planu javno-privatnih partnerstava Grada Mostara navodi se kako će se ''nakon izgradnje skupine solarnih elektrana ukupnog kapaciteta 60 MW i puštanjem proizvedene energije u mrežu ostvariti enormni prihodi''.

Ranije je mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao kako je Grad Mostar je prvi u Bosni i Hercegovini pokrenuo izgradnju solarne elektrane za vlastite potrebe, a navodno tvrtka Plavo sunce iskazala je zanimanje za investiranje u solarnu energiju na ovoj lokaciji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close