Mostar

Tko uništava igralište na Bijelom brijegu?

Park i dječje igralište u ovom naselju svakodnevno je na meti huligana nakon čijeg divljanja ostaju samo polomljene klupe i uništene sprave za vježbanje, slomljeni koševi i ograda.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 06. 2023. u 15:05 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani mostarskog naselja Bijeli brijeg više se ne mogu pohvaliti kako imaju najuređeniji park u gradu. Park i dječje igralište u ovom naselju svakodnevno je na meti huligana nakon čijeg divljanja ostaju samo polomljene klupe i uništene sprave za vježbanje, slomljeni koševi i ograda.

Foto: Bljesak.info / Igralište je svakodnevno na meti huligana

''Navečer dolaze i uništavaju, sve su to klinci od nekih 15 - 16 godina. Dolaze iz drugih dijelova grada, a redovno im se pridruže i neki pojedinci iz našeg naselja'', kazala je za Bljesak jedna od stanara ovog naselja.

Divljanje pojedinaca stanari su više puta prijavljivali i mostarskoj policiji, no s obzirom da se ono i dalje nastavlja, pretpostaviti je da snage reda nisu odradili svoj dio posla kako treba.

Foto: Bljesak.info / Igralište je svakodnevno na meti huligana

''Više puta smo apelirali nadležne komunalne službe u vezi neredovnog održavanja, policiju zbog svega što se radi uvečer – buke, divljanja, uništavanja i uznemirivanja stanara. No ta divljanja se i dalje nastavljaju'', kazala je.

Stanovnici ovog naselja govore kako je i gradonačelnik Mario Kordić obišao ovo igralište te se uvjerio u stanje u kakvom se ono trenutno nalazi. Obećao je pomoć oko obnove uništenog kao i redovnu policijsku patrolu.

Foto: Bljesak.info / Igralište je svakodnevno na meti huligana

Park vrijedan pola milijuna maraka otvoren je prije godinu i pol dana. Njegova izgradnja krenula je 2019. godine u sklopu projekta sanacije i revitalizacije parkovskih, odnosno zelenih površina na Bijelom brijegu.

''Kad se park otvarao bili smo svjesni da će se dogoditi ovako nešto ukoliko ne bude neke adekvatne zaštite. Od kamera koje su postavljene kao što vidite nema nikakve koristi'', kazala je Ivana, jedna od stanara naselja Bijeli brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close