Održan sastanak

Imenovano stručno povjerenstvo za obnovu širokobriješke Gimnazije

Članovi povjerenstva su s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem obišli zgradu širokobriješke Gimnazije
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 02. 2024. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj upravi u Širokom Brijegu održan je sastanak stručnog povjerenstva za obnovu zgrade širokobriješke Gimnazije ''Fra Dominik Mandić'', koja je u nedavnom požaru pretrpjela značajna oštećenja.

Članovi povjerenstva su s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem obišli zgradu širokobriješke Gimnazije, a plan je u što kraćem roku završiti projektni zadatak i napraviti izvedbeni projekt obnove zgrade.

''Već je poručeno kako je cilj ići s cjelovitom rekonstrukcijom zgrade. Obnova će biti zahtjevna, ali cilj je vratiti zgradi stari sjaj'', naveli su iz Grada Širokog Brijega.

Inače, Odbor za obnovu imenovao je stručno povjerenstvo koje će sa stajališta struke predložiti najbolja rješenja. Članovi povjerenstva su Pero Ćeškić, mag.ing.arh., Ivan Spajić, dipl.ing.arh., Petar Bošnjak, dipl.ing.građ., Mladen Kožul, dr.sc., Mladen Glibić, dr.sc., Ivo Čolak, dr.sc. i Anita Putica Kutle, dipl.ing.arh.

''Povjerenstvo je na sastanku upoznato sa svim potrebnim i relevantnim informacijama. Ustupljena im je sva dosadašnja projektna dokumentacija. Zadatak povjerenstva je utvrditi sadašnje stanje i oštećenje zgrade, sukladno pravilima struke i tehničkim propisima predložiti način obnove i dati preporuke, kao i napraviti projektni zadatak'', objavio je Grad Široki Brijeg.

 

Kopirati
Drag cursor here to close