Amandmani

HRS: Spriječili smo Kordića i Barbarića da diskriminiraju osobe s invaliditetom

HRS-ovi amandmani osigurali parkirna mjesta za osobe s invaliditetom
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 07. 2023. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka tvrdi kako je svojim amandmanima uspjela ''spriječiti gradonačelnika Maria Kordića i direktora Mostar parkinga Ivan Barbarića da dodatno diskriminiraju osobe s invaliditetom kada su u pitanju besplatna parking mjesta za ovu kategoriju ljudi''.

Naime, Odlukom o načinu upravljanja javnih parkirališta osigurano je minimalno 10 posto besplatnih parking mjesta za osobe s invaliditetom. Gradonačelnik i direktor Mostar parkinga to su jučer htjeli poništiti.

Vijećnici HRS-a su amandmanima uspjeli to spriječiti, a podržalo ih, navode, je cijelo Gradsko vijeće.

''Ogromna je ovo poruka i ocjena rada kako gradonačelnika, tako i direktora Mo Parkinga'', navode u priopćenju.

''Jučer je među zadnjim točkama dnevnog reda bila Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara ojom se mijenja dosta članaka stare Odluke, ali većinom su to bile tehničke izmjene.

Međutim, ključna izmjena bila je usmjerena na smanjenje broja parkirnih mjesta za OSI. Čime bi se zagarantiranih 10% mjesta zamijenio proizvoljnim brojem.

Klub HRS nije mogao dopustiti da se dodatno stigmatiziraju OSI, kao da im nisu dovoljne nepristupačne institucije, javni prijevoz i visoki nogostupi, još ima treba ukinuti i parkirna mjesta. Išli smo naravno s amandmanima, koje su kolege iz vijeća podržale jednoglasno, zbog čega im se ovim pute zahvaljujemo. Time su kolege kako iz vlasti tako i iz oporbe pokazale da imaju više osjećaja i brige za OSI nego direktor JP Mostar parking i gradonačelnik Mario Kordić, koji su odbili naše amandmane.''

Ističu, možda je ovo za neke nebitna pobjeda i nebitan amandman, ali uvjereni su, da će OSI i njihovim obiteljima, na području Grada Mostara itekako olakšati život i rad.

''Naša je dužnost i obveza raditi na poboljšanju životnih uvjeta Mostarki i Mostaraca i to ćemo nastaviti raditi dok nas god građani biraju'', istaknuli su.

Kopirati
Drag cursor here to close