Nakon potresa

Herceg u Stocu: Nema razloga da se s bilo čim čeka

Herceg je u Čapljini rekao kako ''nema razloga da se s bilo čim čeka''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 04. 2022. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Stocu smo vidjeli da je broj oštećenja uistinu veliki. Ono što možemo u ovom trenutku reći jest da će biti oko 550 zahtjeva za procjenu šteta i mi ćemo kroz našu županijsku proceduru adekvatno odgovoriti, kroz namjenska sredstva naše Uprave za civilnu zaštitu ali i kroz angažiranje sredstava iz tekuće pričuve. Znači, županijska razina će pomoći naše općine i gradove kako bi sanirali štete'', kazao je izjavi za medije u Stocu predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

On je s ministrom financija i zapovjednikom Stožera civilne zaštite Adnanom Faladžićem i v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugenom Ćubelom, te predstavnicima Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa i Ministarstva prometa i veza, obišao Čapljinu, Stolac i Ravno.

''Izaslanstvo Vlade je došlo u Stolac, na lice mjesta, da se uvjeri u štete koje su nastale. Na žalost, bila je jedna ljudska žrtva i to je najveći gubitak za sve nas. Mi smo tu da pomognemo u materijalnom smislu da naša interventna sredstva Uprave za civilnu zaštitu i naša proračunska sredstva, koliko budemo u mogućnosti, usmjerimo prema Gradu Stocu koji je najviše pogođen i pomognemo u sanaciji oštećenih objekata. Dobili smo dosta informacija iz prve ruke ljudi iz građevinske struke koji su bili na terenu, a koji su u dobroj mjeri utvrdili visinu šteta. Mislim kako ćemo uskoro imati financijski okvir koliko će to koštati'', kazao je ministar Faladžić.

Herceg je pak u Čapljini rekao kako ''nema razloga da se s bilo čim čeka''.

''Gradsko povjerenstvo treba napraviti procjenu štete, dostaviti našem županijskom povjerenstvu za procjenu šteta i da onda nakon toga ide federalnoj razini. Potom stožeri i vlade na županijskoj i federalnoj razni trebaju donijeti odluke o adekvatnoj financijskoj odnosno materijalnoj pomoći'', rekao je Herceg. U Čapljini je pak rečeno kako nema ponude za pomoć s federalne razine.

Izaslanstvo je posjetilo i obitelj tragično preminule djevojke.


Kopirati
Drag cursor here to close