Za buduće požare

HNŽ: Stigla nova vatrogasna vozila

Ukupna vrijednost nabavke iznosi 400.000,00 KM s PDV-om čija će upotreba u mnogome dati doprinos u sigurnosti i zaštiti naših građana u HNŽ-u.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 09. 2022. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija Hercegovačko-neretvanske županije i zapovjednik Stožera civilne zaštite HNŽ po funkciji, Adnan Faladžić, uz prisustvo predsjednika Vlade HNŽ Nevenka Hercega, direktora Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ Eugena Ćubele i načelnika Općine Čitluk, Marina Radišića, prisustvovao je danas u zgradi Vlade HNŽ svečanom uručivanju ključeva vatrogasnih vozila Službama za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica i Općine Čitluk.

S obzirom na to da je Hercegovačko-neretvanska županija, a naročito konjička općina, u ljetnom periodu često pogođen i izložen ozbiljnijim požarima, nastojanje Vlade HNŽ da pruži podršku ovim jedinicama zaštite značit će u mnogome kako bi se što efikasnije i profesionalnije dao adekvatan odgovor na ovu prirodnu nesreću.

Riječ je o 2 cisterne sa zapreminom vode od 6000 litra. Ukupna vrijednost nabavke iznosi 400.000,00 KM s PDV-om čija će upotreba u mnogome dati doprinos u sigurnosti i zaštiti naših građana u HNŽ-u.

Tijekom primopredaje ministar Faladžić je istaknuo da sigurnosti i zaštiti naših građana moramo pristupiti ozbiljno i odgovorno jer svjedočimo iz godine u godinu velikoj izloženosti velikim požarima na čitavom području HNŽ. 

Također, tijekom primopredaje istaknuto je da će Vlada HNŽ i dalje aktivno sudjelovati u nabavci prvoklasne opreme za navedene Službe kako bi se zajedničkim naporima podigla sveukupna spremnost i sposobnost reakcije u teškim situacijama.

Foto: Bljesak.info / Dodjela vatrogasnih vozila Gradu Konjicu i Općini Čitluk
Kopirati
Drag cursor here to close