Borba još uvijek traje

Neumski vatrogasci: S ovim brojem ljudstva ne možemo pokriti toliku površinu

''Pomažu nam mještani i u strahu smo da vjetar ne odnese vatru prema naselju Hutovo''.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2022. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uspjeli smo se probiti do sela Zelenikovac gdje se vatrogasci grupiraju jer je vjetar u proteklih pola sata promijenio smjer i nosi vatru prema selu zelenikovac'', kazali su pripadnici vatrogasne postrojbe Neum za Bljesak.info.

Dodaju kako im najviše pomažu mještani obližnjih naselja.

''Pomažu nam mještani i u strahu smo da vjetar ne odnese vatru prema naselju Hutovo. Na terenu je najviše vatrogasaca iz Neuma i obližnjih općina. Čekamo helikopter i najveći strah je to hoće li vatra zahvatiti dalekovode jer ako zahvati bit će velikih problema'', istaknuli su.

Foto: Bljesak.info / Požar u neumskom zaleđu

Na terenu su i pripadnici Elektroprivrede HZHB iz Neuma i kazali su kako postoji šansa da će doći do isključenja struje u određenim naseljima.

Foto: Bljesak.info / Požar u neumskom zaleđu

''Najveći problem je što gori na više lokacija. S ovim brojem ljudstva ne možemo nikako stići pokriti toliku površinu i bojimo se da će se situacija nastaviti do dugo u noć'', zaključili su za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Požar u neumskom zaleđu

Podsjetimo, požar u neumskom zaleđu buknuo je u utorak u ranim jutarnjim satima, zahvatio je veliku površinu, a pripadnici vatrogasnih postrojbi nadaju se kako će uskoro doći pomoć iz zraka.

Foto: Bljesak.info / Požar u neumskom zaleđu
Kopirati
Drag cursor here to close