Avenija-Zalik

Do kraja tjedna dva prometna traka trebala bi biti puštena u promet

''Najvjerojatnije će do kraja tjedna biti sve gotovo i taj dio novoga mosta bit će otvoren za promet'', kazao je jedan od radnika.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 01. 2018. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva prometna traka mosta koji će spojiti vrh Avenije s naseljem Zalik trebala bi biti otvorena za promet u idućih nekoliko dana, čim se dovrše radovi na prometnoj signalizaciji. 

Prema riječima radnika mostarske tvrtke HP investing, koja i vrši spomenute radove, puštanje u promet tih dvaju prometnih trakova trebalo bi biti već ovoga tjedna, piše Večernji list.

''Što se tiče radova, ono što je za sada planirano i završeno je. Uskoro će se pustiti dva prometna traka, vozila će moći normalno prometovati, uradit će se privremena prometna signalizacija, žutom bojom odvojit će se dva smjera'', kazao je jedan od djelatnika HP Investinga.

Kazao je da će se druga dva prometna traka raditi kad se osiguraju sredstva.

''To već nije do nas, ono što je do nas mi smo uradili. Ovdje još samo trebamo iscrtati prometnu signalizaciju i sve je spremno. Imamo još posla neka dva-tri dana, ali ide bez problema i bit će završeno što se prije može. I nas forsiraju da što prije završimo, velike su gužve već dugo vremena u gradu, tako da je to i razumljivo. Najvjerojatnije će do kraja tjedna biti sve gotovo i taj dio novoga mosta bit će otvoren za promet'', kazao je sugovornik Večernjaka. 

''Kružni tok je uglavnom završen. Što se tiče prometa, on nesmetano teče i ako izuzmemo skretanje prema ovome mostu, nema više nikakvih preusmjeravanja. Trenutačno se radi na uređenju okolnih radova, konkretno se rade pješačka i biciklistička staza koje idu iz Zalika pored kružnog toka. Postavili smo zemlju na tim perifernim dijelovima kružnog toka, poravnali i uredili, tako da je naš dio posla skoro završen. Ostala je rasvjeta, vjerojatno će i ona biti uskoro postavljena. Na raskrižju u Zaliku radi se i pasarela, prijelaz za pješake koji je jako važan jer su s druge strane ulice Osnovna i srednja škola, a i kampus Univerziteta. No, to je poseban projekt, nevezano za kružni tok, ali koliko vidim, i on je pri kraju'', dodao je.

U svakom slučaju, izgleda da će Mostarci, ali i mnogi koji samo prolaze kroz grad na Neretvi, konačno malo odahnuti, bar što se prometnih gužvi tiče.

Most koji povezuje vrh Avenije sa Zalikom u mnogočemu će rasteretiti promet u gradu, a samom tim i prometne čepove te gužve kojih su se građani posljednjih godina poprilično nagledali. 

Kopirati
Drag cursor here to close