Iako cijena kvadrata ide gore

Cvjeta stanogradnja u Čapljini: Stanovi se prodaju čim se zgrada zatemelja

U proteklih nekoliko godina građevinske dizalice postale su nezaobilazan dio horizonta južnog Čapljine, gdje se nižu zgrade poput modernih kula.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 03. 2024. u 14:05 Z. D. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina posljednjih par godina doživljava pravi procvat u stanogradnji, s naglaskom na južnom dijelu grada koji postaje novo središte urbanih aktivnosti. Ovaj grad, koji oduvijek slovi za jedan od najuređenijih u BiH, sada dobiva i moderni pečat zahvaljujući intenzivnom razvoju stanogradnje.

U proteklih nekoliko godina građevinske dizalice postale su nezaobilazan dio horizonta južnog Čapljine, gdje se nižu zgrade poput modernih kula.

Ono što izdvaja ovu gradnju je brzina prodaje stanova – čim se zgrada započne, klijenti već čekaju u redu kako bi osigurali svoj kutak pod suncem.

Cijene kvadrata privlače investitore i mlade obitelji

''Cijene stanova, iako su porasle u protekle dvije godine, i dalje privlače mlade. Ako se iznos uplati unaprijed, cijena kvadratnog metra iznosi pristupačnih 2.200 KM. S druge strane, oni koji preferiraju plaćanje po završetku gradnje morat će izdvojiti nešto više, točnije 2.500 KM po kvadratu'', kaže za Bljesak.info jedan čapljinski investitor.

''Ovaj model plaćanja omogućuje različite opcije za potencijalne kupce, a mnogi se odlučuju na unaprijednu uplatu kako bi iskoristili povoljnije uvjete'', govori nam.

Stanovi se prodaju prije nego što se temelji osuše, pokazujući time koliko je potražnja za nekretninama u Čapljini velika.

Stanovi privlače mlade obitelji i kupce iz susjednih gradova

Ovaj stambeni boom ne bi bio moguć bez interesa mladih obitelji koje prepoznaju potencijal ovog grada kao savršenog mjesta za život i rad.

Ne samo da se lokalno stanovništvo odlučuje za kupnju stanova, već su i obitelji iz susjednih gradova prepoznale Čapljinu kao poželjnu destinaciju za svoj novi dom.

S obzirom na brzi razvoj infrastrukture, prisutnost obrazovnih institucija i raznoliku kulturnu scenu, Čapljina postaje magnetska točka za one koji traže ravnotežu između gradskog života i prirodnih ljepota.

Grad Čapljina potiče kupovinu prvih nekretnina

Kako bi podržao ovaj val stanogradnje i zadržao mlade ljude u gradu, Grad Čapljina pokrenuo je inicijativu koja pomaže pri kupovini prve nekretnine.

Financijska potpora i povoljni uvjeti kredita dio su programa koji mladim obiteljima olakšavaju korak prema vlastitom domu.

Ova inicijativa  jača lokalnu ekonomiju i gradi zajednicu koja se ponosi svojom prošlošću, a istovremeno gradi budućnost.

Stambeni boom u Čapljini ne samo da transformira gradsku panoramu već i potiče gospodarski i društveni rast, čineći ga još privlačnijim za buduće generacije.

Traženi i poslovni prostori

Osim što cvjeta stanogradnja, Čapljina doživljava i značajan ekonomski prosperitet kroz kupnju poslovnih prostora u novim zgradama. Poduzetnici prepoznaju potencijal ovog dinamičnog grada na jugu Bosne i Hercegovine te su spremni ulagati u nove poslovne prostore, što izravno doprinosi gospodarskom razvoju.

U novim stambenim kompleksima, visokokvalitetni poslovni prostori postaju traženi resurs za lokalne i regionalne poduzetnike. Brza prodaja nekretnina rezultira i naglim porastom interesa za otvaranje poslovnih objekata u istim zgradama.

Ovaj spoj stambenih i poslovnih prostora stvara ne samo urbanu zajednicu već i ekosustav koji podržava raznolikost i rast.

Lokalna ekonomija oživljava kroz trgovine, usluge, i druge komercijalne poduhvate, čineći Čapljinu privlačnom destinacijom za poduzetnike.

Kopirati
Drag cursor here to close