100 KM po kvadratu

Čapljina: Mladi dobili novčanu pomoć za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine

Grad Čapljina sufinancira rješavanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100,00 KM po metru četvornom stambene površine.
Gospodarstvo / Novac | 21. 07. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novčanu potporu u iznosu od 100 KM po četvornom metru dobilo je u Čapljini ove godine 27 mladih osoba.

Svi oni vlasnici su prve nekretnine, bilo da se radi o kupovini ili izgradnji, a koji su se potpisanim ugovor obvezali da će sljedećih pet godina stanovati na ovoj adresi te da stan neće izdavati. 

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora u Čapljini

Neki od glavnih uvjeta bili su da je osoba mlađa od 35 godina, da ne posjeduje nekretninu te da nema nikakvog poreznog duga.

Četvrti ciklus projekta

Ovaj projekt započeo je u Čapljini četiri godine, a Gradska uprava Grada Čapljine mladim osobama kroz ovaj projekt pomaže prilikom kupovine ili izgradnje prve nekretnine.

Do sada novčanu pomoć kroz ovaj projekt dobilo gotovo 200 osoba, a za ovu svrhu iz Proračuna Grada Čapljine izdvojeno je oko 1,2 milijuna KM.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora u Čapljini

''Ovaj projekt ćemo nastaviti i u budućnosti, jer je završen tako da nema svoj kraj. Planiramo svake godine izdvojiti sredstva iz Proračuna za ovu svrhu, a ovo je samo jedna od mjera koje Gradska uprava provodi kako bi zadržali mlade.

100 KM/kvadrat

Prema Pravilniku, Grad Čapljina sufinancira rješavanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100,00 KM po metru četvornom stambene površine.

Sufinancira se se najviše 75 metara četvornih stambene površine po korisniku sufinanciranja.

Lokalna vlast na ovaj način želi omogućiti mladim obiteljima, odnosno onima pred kojima je budućnost i koji su u naponu snage, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje, da ostanu živjeti i raditi na području Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close