Studijska posjeta

Crnogorci u Jablanici, Rami i Konjicu učili o upravljanju otpadom

Predstavnici javnih komunalnih poduzeća i općina Šavnik, Žabljak i Pljevlja iz Crne Gore su posjetili Bosnu i Hercegovinu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 02. 2020. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem međusobnog uvezivanja, jačanja prekogranične suradnje te razmjene iskustava i prakse upravljanja otpadom, predstavnici javnih komunalnih poduzeća i općina Šavnik, Žabljak i Pljevlja iz Crne Gore su u vremenu od 04. do 06. 02. 2020. godine posjetili Bosnu i Hercegovinu.

Sudionici iz Crne Gore su, ovom prilikom, vidjeli na koji način je uređen sustav upravljanja otpadom u Jablanici, Prozor – Rami i Konjicu.

Posebna pažnja je posvećena ključnim problemima sa kojima se suočavaju lokalna komunalna poduzeća, poput: problema financijske održivosti, ljudskih i tehničkih kapaciteta, implementacije tehničkih planova upravljanja, neosviještenosti i ne-educiranosti građana i drugo.

Foto: PR / Gosti su vidjeli na koji način je uređen sustav upravljanja otpadom

Trenutna praksa upravljanja otpadom također je bila tema okruglog stola, ''Analiza trenutne situacije upravljanja otpadom u 6 općina'', koji je održan 04.02.2020. godine u Prozor Rami s ciljem finalizacije Situacijske analize, koja je u prethodnom periodu provedena u 6 općina (Jablanica, Konjic, Prozor Rama, Žabljak, Pljevlja, Šavnik).

Događaju su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave, javnih komunalnih poduzeća te predstavnici nevladinog sektora iz BiH i CG.

Studijska posjeta je organizirana u okviru projekta ''Zajednički napori za 5% manje otpada'' koji financira Europska unija u iznosu od 493.000 EUR, a implementira Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK (BiH) u partnerstvu sa općinom Jablanica (BiH), općinom Šavnik (CG), te Pčelarskim udruženjem Matica, Pljevlja (CG).

Projekat se provodi u okviru EU Programa Prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Kopirati
Drag cursor here to close